Staten Island - Blue Heron Park

Staten Island Travel Blog

 › entry 100 of 1090 › view all entries
Butterfly Pond, Blue Heron Park

Omdat het wederom een mooie en warme dag was leek het me een goed idee om vandaag maar weer eens de toerist uit te hangen.
Niet op Manhattan, dat onderhand behoorlijk druk begint te worden, de toeristen komen flink op gang, maar naar Staten Island.

Staten island is denk ik de minst bekende borough van NYC, sommige bewoners noemen het wel "the forgotten borough". Dat is eigenlijk jammer want Staten Island is eigenlijk een oase van rust. Geen drukke statd maar gewoon een normaal Amerikaans urban area, met veel natuur en een in de ijstijd gevormd heuvelland. En 20 minuten durende de rit met de Ferry erheen is altijd een lekkere verfrissende experience.

De naam van Staten Island is alweer afkomstig van de Nederlanders, die het naar onze Staten Generaal noemden. Die naam word zelfs in de uitspraak nog gehandhaafd.

Ravine, Blue Heron Park
Het is niet steeten maar gewoon staaten met de Nederlandse A-klank.

Ik had wat gelezen op internet over een mooi natuurgebied, Blue Heron  Park, daar ben ik heen gegaan.
En ik verkijk me altijd weer op de grote afstanden. In dit geval: Lopen naar de subway, de subway naar zuid Manhattan, dan de Staten Island ferry gevolgd door de Staten Island Railway (een New York Subway rijtuig alleen bovengronds). Al met al een twee uur reizen.

Na wat zoeken het park gevonden. Mooi opgezet, met visitor center en al. Ik vond het park wat tegenvallen. Ik denk dat het mooier is in de zomer want het was nu vooral kaal. Ook vond ik dat er wel erg veel afval lag. Al met al was het toch beslist geen straf om er rond te lopen. En de zee-lucht en de rust zijn sowieso een welkomen afwiseling na smog en de eeuwige herrie van Manhattan.

Precies op tijd terug thuis om Geert Balkestein, een collega uit NL, te ontvangen, met wie ik des avonds smakelijk gedineerd heb.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Butterfly Pond, Blue Heron Park
Butterfly Pond, Blue Heron Park
Ravine, Blue Heron Park
Ravine, Blue Heron Park
Een Staten Island huis
Een Staten Island huis
In de Staten Island ferry Terminal…
In de Staten Island ferry Termina…
Staten Island
photo by: chimiloca