St. Elsewhere

Boston - MA (St. Elsewhere Site) Travel Blog

 › entry 479 of 1090 › view all entries
Scene uit de TV serie en de situatie nu

St. Elsewhere was een Amerikaanse dramaserie die in de jaren 1982 tot 1988 door de NCRV in Nederland uitgezonden werd. De serie speelde, zoals zoveel series in die tijd, in een ziekenhuis en leek qua opzet tamelijk op de toen ook populaire politie-serie Hill Street Blues.

De klanten van het in Boston gesitueerde St. Eligius ziekenhuis waren patiënten die de dure ziekenhuizen elders in de stad niet konden betalen en dus naar "Elsewhere" gestuurd werden. Veel aanvankelijk beginnende acteurs uit de serie hebben later flinke carrière gemaakt, zoals Howie Mandel, Mark Harmon, David Morse en Denzel Washington.

De serie werd opgenomen in een, naar een New Yorks ziekenhuis gemodelleerde studio-set, die de langste set in de Amerikaanse TV-geschiedenis was.

Scene uit de TV serie en de situatie met nu mijn auto voor de deur
Het buiten-aangezicht van het ziekenhuis werd vormgegeven door een oud gebouw in Boston zelf, de Franklin Square House Apartments echt een soort van bejaarden-tehuis en vroeger een conservatorium en daarvoor een Grand Hotel.

En Boston is precies de plaats waar ik dit weekend heen ben gegaan. Het was een lang weekend (Memorial Day) dus een mooie reden om een verre reis te maken. Op weg naar mijn hotel nam ik een verkeerde afslag en besloot toen maar even langs het gebouw te rijden. De metrolijn die men in de aftiteling van de serie ziet rijden is namelijk helaas opgeheven en de plaats is dus iets minder eenvoudig per OV te bereiken.

Na enige kronkelende aanwijzingen van mijn Tomtom draaide ik een hoek om en stond ik voor het gebouw. Ik kon mijn Mazda zelfs pal voor de deur parkeren. Het gebouw klopte precies, alleen de letters St. Eligius ontbraken uiteraard. De in de leader (zie hier) van de serie zichtbare wat rommelige omgeving is niet meer, een mooi groen park ligt voor het gebouw, en de elevated train is er, zoals vermeld ook niet meer. Het moet er mooi wonen zijn!

Meer foto's hieronder!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Scene uit de TV serie en de situat…
Scene uit de TV serie en de situa…
Scene uit de TV serie en de situat…
Scene uit de TV serie en de situa…
Scene uit de TV serie en de situat…
Scene uit de TV serie en de situa…
Franklin Square House Apartments a…
Franklin Square House Apartments …
Boston - MA (St. Elsewhere Site)
photo by: mdalamers