Spezi, de ultime test van een Duits restaunt in New York

Manhattan Travel Blog

 › entry 358 of 1090 › view all entries

De trouwe lezer van mij weblog weet dat ik mij de afgelopen tijd ook getracht heb te manifesteren in het APG Softball Team ( zie hier). Hedenavond hadden we een end-of-the-season dinner met het team. Onze altijd enthousiaste coach Mike Bielik had een tafel gereserveerd in Loreley, een Duits restaurant c.q. Biergarten.

Het restaurant presenteert zich buitengewoon zeer als Duits restaurant, alles is in het Duits, en als je het menu ziet waan je je inderdaad in Duitsland. Ik heb er een heerlijke Wiener Schnitzel mit Pommes Frites gegeten. Maar,.. ik wilde wel eens even uittesten hoe Duits ze nu zijn.

Van de familie Hendriks en Elianne Visser heb ik het fenomeen Spezi geleerd.

Ofwel: "Spezi ist ein Markenname eines Mischgetränks aus Cola und Orangenlimonade". Enfin, toen de serveerster de bestelling kwam opnemen besloot ik om Spezi te bestellen en te zien wat de reactie was. Nou, dat werd dus dit:
-Ik: Do you serve Spezi?
-
Serveerster: I am sorry could you repeat that?
-Ik: Do you serve Spezi?
-Serveerster <kijkt wat verward, maar na enkele seconden>: Yes we do, would you like Chicken or Beef?

Ik heb toen maar even uitgelegd dat het om een drankje ging. Neen, dat kende ze niet. Maar ze wilde graag weten wat er in zat. Ik haar dus vertellen dat het een mix van Cola en Orange Juice is. Nou dat was geen probleem.

Komt ze even later terug met een glas met een onbestendig uitziende bruinige drab. Hadden ze dus Cola in echt vers geperst sinaasappelsap gedonderd.... Het smaakte vreemd maar was toch best OK. Ik heb zelfs een tweede glas besteld!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Manhattan
photo by: Fitnessguru729