South Lake en Catskill Mountain House revisited, nu met een winters uiterlijk

South Lake Catskill Mountains NY Travel Blog

 › entry 413 of 1090 › view all entries
South Lake

Na mijn bezoek eerder vandaag (zie vorige weblog) aan de Kaaterskill Falls besloot ik nog zo'n zomersite te vergelijken met het winterse gezicht van vandaag. South Lake en de Catskill Mountain House site. Ik was daar op 11 augustus vorig jaar, dus meer dan een kwart jaar geleden, samen met Willem en Lot geweest, zie hier. Toen was het aangenaam warm en kwamen we tegen zonsondergang aan bij het South Lake. Vandaag liep het ook al tegen zonsondergang en de temperatuur begon gemeen te dalen, het moet zo'n -10° C geweest zijn.

Ik belandde bij de oostpunt van het meer dat volledig bevroren was. Het was hier een drukte van belang. Vele Amerikanen waren er in de weer met sneeuwscooters waarmee ze met een rotgang over het meer bonkten.

South lake in zijn zomerse en wintere hoedanigheid
Elders zaten ijsvissers op het meer. Mijn vraag of het veilig was om over het meer te lopen was hiermee beantwoord. Als het ijs de loodzware sneeuwscooters kon dragen kan kon ik er ook overheen.

Zo gezegd zo gedaan, een gekke gewaarwording, waar ik Met WJ en Lot nog dwars door de bossen langs de oever moest manoevreren kon ik nu gewoon in een rechte lijn oversteken.  Ik heb nog één stukje van hetzelfde pad gelopen maar dat was geen succes. Ik moest soms door lagen sneeuw van 60 cm diep heenploegen en op andere plekken brak ik zowat mijn nek op de met ijs beklede rotsen.

Na afloop van de wandeling moest ik nog bijna hulp gaan vragen bij de sneeuwscooter fanaten die allen grote SUV's hadden. Want de ondergrond op het parkeerterrein was zo goed aangestampt door de scooters dat de banden van de Mazda er niet veel (be)grip voor konden opbrengen en de auto bijna niet vooruit kwam. Gelukkig maakte hij vaart en was de besneeuwde weg omhoog ook geen probleem.

Meer foto's hieronder, kijk ook even naar de mooie combifoto's!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
South Lake
South Lake
South lake in zijn zomerse en wint…
South lake in zijn zomerse en win…
South Lake met de vele sporen van …
South Lake met de vele sporen van…
South Lake
South Lake
View vanaf de Mountain House Site …
View vanaf de Mountain House Site…
South Lake
South Lake
South Lake
South Lake
De Mountain House site in zijn zom…
De Mountain House site in zijn zo…
(Delen van) de zomerroute (rood) e…
(Delen van) de zomerroute (rood) …
South Lake Catskill Mountains NY
photo by: mdalamers