Sleepy Hollow

Sleepy Hollow Travel Blog

 › entry 114 of 1090 › view all entries
De Oude Dutch Church in Sleepy Hollow

Pa en m Ma zijn afgelopen vrijdag "teruggekeerd" van hun reis naar West Amerika. Op de reis naar NL verblijven ze no even een lang weekend in NY. Natuurlijk wilde ik ze mijn mooie Mazda even laten zien. Alsmede iets van Upstate New York. Dat laatste was voor mij ook een noviteit.

Na het ontbijt met de metro naar The Bronx waar meneer Maldonado ons weer vriendelijk begroette. Deze keer gewapendmet de TomTom reden we probleemloos noordwaarts. We verbaasden ons over de hoeveelheid groen, hele stukken reed je door bossen. Alweer niet het beeld dat ik bij The Bronx had.

Het doel was het plaatsje Sleep Hollow (voor sommigen bekend van de film). In dit gehucht woonde vroeger ook een grote Nederlandse kolonie. En dat is terug te zien aan een groot openluchtmuseum, en vooral wat kerkjes en (ja sorry.

Grafzerk
. alwéér) kerkhoven.

Aanvankelijk vonden we wel een Dutch church, maar het kerkhof was nowhere to be found. Uiteindelijk belandden we er per toeval toch nog. En al seen goede USA-er reden we natuurlijk met de auto het kerkhof over.

In het pitoreke kerkje troffen we de heer Lent. 12e generatie van afstammeling van the Dutch settlers die, zoals hij beschreef vlakbij Nijmegen (Lent dus) vandaan kwamen. Hoewel hij geen Nederlands meer sprak deed hij wel wat pogingen en wees hij ons op de grafzerken met een oranje puntje. Deze zerken bleken in Oud Hollandsch opgesteld te zijn:
"Hier Leid Begraven Sara Fochee, Huisvrouw Van John Enters Geboren Den 20 October  1717 Gestorven den 26 December 1769: Verwagtende Ein Zalige OPstandinge Door Jezus Christus ten Jongsten Dage".

Wel apart hoor!


 

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
De Oude Dutch Church in Sleepy Hol…
De Oude Dutch Church in Sleepy Ho…
Grafzerk
Grafzerk
De Music Hall in TarryTown, vlakbi…
De Music Hall in TarryTown, vlakb…
Een oud Pakhuis In Tarrytown
Een oud Pakhuis In Tarrytown
Sleepy Hollow
photo by: mdalamers
Resources Reviews