Six Flags

Six Flags Jackson NJ Travel Blog

 › entry 182 of 1090 › view all entries
Het park was reeds in Halloweenstemming

Gisteren zijn Willem en Lot gearriveerd voor een ruime week New York. Via via had ik vrijkaartjes voor het pretpark Six Flags die vandaag geldig waren. Ik besloot (na enig overleg) om de vers gearriveerde gasten maar direct onder te dompelen in een stukje typical USA Amusement. Wel dapper van ze. De arme reizigers waren nog maar amper bekomen van de vlucht, jetlag en eerste impressies en toen sleepte ik zal al mee naar The Bronx alwaar we met de Mazda vertrokken naar Jackson in New Jersey.

Het was toch weer verder dan ik dacht, een ruim uur rijden, en ook nog eens met heftige file die ons van de Turnpike af dreef. Tegen 12 uur arriveerden we. Hoewel de Amerikaanse pretparken in Europa gemeengoed zijn was het toch weer anders.

De fontein op Main Street spoot (fake)bloed
Bij de ingang waanden we ons ineens weer op een luchthaven waar we voor we het park in mochten door een heuse security check moesten. Ze zoeken hier niet zozeer naar wapens maar vooral naar meegebrachte eten. Dat is namelijk absoluut niet toegestaan.

In het park heerste de onmiskenbare pretpark sfeer. Met het oog op het komende Halloween werd deze sfeer ook nog eens versterkt met de nodige pumpkins, balen stro, fake-spinnenwebben, en bundels vol geraamten. De grote fontein midden op de Main Street spoot zelfs bloed. Klinkt gruwelijk maar in feite was het erg leuk gedaan.

Ik had niet alleen toegangspassen maar ook nog eens een FLASH PASS. Dat is een fantastisch apparaatje waarmee je een plekje in de wachtrijen voor de attracties kunt reserveren.

De tijgershow
Terwijl je dus wacht voor attractie A kun je ondertussen even lunchen of ondertussen attractie B doen, zodra je aan de beurt bent gaat het apparaat trillen en knipperen.

Na een snelle lunch togen we direct naar de tijger-show, iets wat collega's me aanbevolen hadden. De show was vrij origineel. Niet de bekende circus hoepelspring acts maar leuke acties van de tijgers met fake prooien, waarbij de reuzen zo af en toe in een grote bak met water sprongen.

De Flash Pass begon inmiddels ongeduldig in mijn broekzak te trillen. Tijd voor onze eerste reservering, El Toro, een enorme houten roller coaster met de steilste val in de hele USA. En dat was te merken, met een rotgang werden we over de vele bulten heen en weer, op en neer, geslingerd. Echt heftig.  

Hoewel we na deze extreme experience nog wel even rustig hadden willen zitten werden we door de Flash Pass alweer naar The American Scream Machine gestuurd.

El Toro
 Deze oudere coaster was eens de langste en snelste in de VS, en naar onze smaak had hij dat ook wel mogen blijven. Ook hier werden de magen, nekken, ruggen en wat dies meer zij danig op de proef gesteld. Ik had ineens alle begrip voor de persoon die de prullenbak bij de uitgang van de coaster op een wat ongewone manier (met maagsappen) had gevuld.......

Tijd voor wat rustigers. Een mooie kabelbaan over het park. Helaas werkte de Flash Pass hier nu weer niet dus was het ouderwets een uur in de file staan. Willem en ik hebben hierna nog even een Skull Mountain Coaster gedaan. We sloten af met het klapstuk, een super simpel achtbaantje, Blackbeard’s Lost Treasure Train. Simpel, maar echt geweldig! (Misschien word ik wel oud......)

De dag begon te eindigen. Het leek me beter om Willem en Lot ook wat rust te gunnen. We besloten daarom om rond een uur of 5 om terug te reizen naar de grote appel. Een voorspoedige reis, tot we bij de Holland Tunnel kwamen. Dat is dus echt een dikke afrader. We hebben een eeuwigheid in de file gestaan. Hiervoor zouden ze eens een Flash Pass moeten ontwikkelen!

Ondanks de Holland Tunnel, toch een erg leuke dag.

Meer foto's hieronder!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Het park was reeds in Halloweenste…
Het park was reeds in Halloweenst…
De fontein op Main Street spoot (f…
De fontein op Main Street spoot (…
De tijgershow
De tijgershow
El Toro
El Toro
De tijgershow
De tijgershow
El Toro. Groots, maar wel eh.. gro…
El Toro. Groots, maar wel eh.. gr…
Het park was reeds in Halloweenste…
Het park was reeds in Halloweenst…
Het park was reeds in Halloweenste…
Het park was reeds in Halloweenst…
De eerste herfstkleuren
De eerste herfstkleuren
Six Flags Jackson NJ
photo by: mdalamers