Shenandoah National Park - dag II

Shenandoah National Park - VA Travel Blog

 › entry 500 of 1090 › view all entries
De laagste trap van Doyles River Falls, helaas weinig water dus ook weinig val

Geweldig!!! Dankzij het lange weekend nóg een vrije dag! Tijd voor nog een bezoek aan het Shenandoah National Park. Op de avond van aankomst had ik de noordelijke tak gereden, gisteren de middel-tak. Vandaag dus de zuid-tak. Per snelweg zakte ik eerst af naar het zuiden. De maximum snelheid op de Skyline Drive is slechts 60 km/h, op de snelweg ruim 100 km/h, dat schiet net even iets meer op.

Voor ik het park weer in reed keek ik even naar een andere exoot die precies op dit punt begint. Voor degenen die de Skyline Drive niet genoeg vinden is er hier de Blue Ridge Parkway. De Blue Ridge Parkway is in feite een voortzetting van de Skyline Drive.

Een vlinder bij Doyles River Falls
Alleen dan buiten het National Park (in een National Forest), en als je de drive met zijn 169 kilometer al lang vindt dan is de parkway met 755 kilometer (!) helemaal geweldig. De parkway eindigt in de staat Tennessee bij alweer een National Park, Great Smoky Mountains National Park. Ik vrees dat ik hier ooit eens een hele vakantie aan moet gaan besteden.

Na hier het zuidelijkste punt voor mijn Mazda gemarkeerd te hebben op 37.931, net iets zuidelijker dan Murcia (ES) of Palermo (I), toog ik weer naar Shenandoah. Ik had hier nog een wandeling geplanned, naar Doyles River Falls. Een van de mooiste watervallen van het park, 5,5 km lang met een hoogteverschil van ruim 325 meter. Ik had me voorgenomen om rond 12 uur af te reizen, maar toen ik nog moest gaan wandelen was het al 11:57 uur. Toch heb ik de wandeling gedaan.

Het GPS profiel. Dalen en stijgen!
Heel zwaar, het was vandaag tegen de 36 °C en de hike was heel stijl. Door het droge weer waren de beide trappen van de waterval bijna opgedroogd. Dus dat viel helaas tegen. Hikers die me tegemoet kwamen meldden vol enthousiasme dat ze een beer gezien hadden, maar vandaag zat dat er voor mij niet in. Ik moest genoegen nemen met fraai gekleurde vlinders.

Om 14:00 uur reisde ik eindelijk af. Met alle mogelijke discipline reed ik langs de mooiste viewpoints en andere sites. Er moesten immers nog vele kilometers afgelegd worden. Maar ik ga hier beslist nog eens heen!

Meer foto's hieronder. Deze fake-tekst heb ik toegevoegd om net iets meer regels te genereren zodat deze rare website toestaat dat de bijgesloten foto ook vertoond wordt. Deze fake-tekst heb ik toegevoegd om net iets meer regels te genereren zodat deze rare website toestaat dat de bijgesloten foto ook vertoond wordt.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
De laagste trap van Doyles River F…
De laagste trap van Doyles River …
Een vlinder bij Doyles River Falls
Een vlinder bij Doyles River Falls
Het GPS profiel. Dalen en stijgen!
Het GPS profiel. Dalen en stijgen!
De laagste trap van Doyles River F…
De laagste trap van Doyles River …
Bij Doyles River Falls
Bij Doyles River Falls
Een vlinder bij Doyles River Falls
Een vlinder bij Doyles River Falls
De bovenste trap van Doyles River …
De bovenste trap van Doyles River…
Shenandoah National Park - VA
photo by: mdalamers