Schoon is niet altijd fris....

New York Travel Blog

 › entry 58 of 1090 › view all entries
Mijn geweldige oven!


Dan nu een item uit mijn blunders collectie.

In mijn keuken heb ik een mooie grote oven-fornuis combinatie staan. Zo'n superdegelijk geval, uiteraard van General Electric. Na bestudering van de handleiding merk je dat het staaltje culi-evolutie nog veel meer kan dan je zo op het eerste gezocht zou denken.

Tijdens het bakken van een pizza had ik gemerkt dat het stukje keukenvernuft een wat vreemde lucht verspreidde. De handleiding meldde me dat dit het uitgelezen moment was voor het in werking stellen van de User Friendly Self Cleaning faciliteit van het bakwonder.

Ik was redelijk bij tijd thuis, buiten was het niet al te koud, "dus", dacht ik, "let's clean!".

Met een gebruikersvriendelijk draai zette ik de self clean functie in werking en stond even tevreden toe te kijken hoe het keuken-techno-wonder voor me aan de slag ging. Na een half uur echter begon het te stinken, niet een beetje maar echt zoiets van S-T-A-N-K !!!!  Niet te harden! "Nog maar een raam open", dacht ik nog.

Maar helaas ook extra ventialtie hielp niet veel en het was toch wel kouder dan ik dacht. "Nou, dan de oven maar uitzetten" was mijn conclusie. En dat was nu iets wat meneer General Electric niet bedoeld had. Want daar had hij geen gebruikersvriendelijke optie voor gemaakt.  De stankproduceerder meldde me wel weer heel gebruikersvriendelijk dat de resterende cleaning time nog een dikke 4 (!!!) uren bedroeg.

No way dus! Met een paar semi beheerste rukken aan de knoppen des fornuizes gingen de lampjes uiteindelijk toch uit en kwam het apparaat tot rust.

Ik probeer het van de zomer nog wel een keer!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Mijn geweldige oven!
Mijn geweldige oven!
New York
photo by: herman_munster