Schaatsen met het werk

Manhattan Travel Blog

 › entry 579 of 1090 › view all entries
De ijsbaan in Bryant Park (foto: Mark Harding)

In Bryant Park, het prachtige park vlakbij mijn kantoor, op 42nd Street, is elk jaar rond deze tijd een hoog kerstmis-gehalte te bespeuren. Zo is er naast een Rockefeller-lookalike kerstboom een heuse kerstmarkt, en een ijsbaan. Waar Bryant park het qua kerstboom af moet leggen tegen de reusachtige kerstboom van het Rockefeller Center wint Bryant het in de ijsbanen-divisie. De schaats-arena, is dan wel weer niet zo groot als de twee skating rinks in Central Park of die in Prospect Park. Hij is by far bruikbaarder dan de paar vierkant meters ijs van Rockefeller. Een andere leuke feature is dat de toegang tot de ijsbaan free of charge is. 

Onze office manager Mark had op suggestie van een aantal medewerkers een avondje schaatsen georganiseerd voor de medewerkers.

Uw reporter heeft er duidelijk plezier in... (foto: Mark Harding)
Een soort van kamertje in de tent naast het ijs was exclusief voor ons ingericht, enige versnaperingen werden geserveerd en voor hen die wilden schaatsen waren er schaatsen beschikbaar.Ik moest eerst even naar de repetitie van mijn orkest maar snelde daarna richting ijs. De meeste collega’s hadden het ijs toen al verlaten en stonden gezellig te keuvelen in ons company kamertje. Andere collega’s, zo bleek, hadden het ijs zelfs nooit betreden en waren dat ook niet van plan.

Ik had al vier jaar niet meer geschaatst en bond op goed geluk de glij-ijzers onder, en strompelde naar de ijsvloer. En, na een stuk of dertig krampachtige slagen was daar ineens weer het schaatsgevoel en zoefde ik tot mijn grote verbazing redelijk soepel tussen de soms vreemd uitgedoste medeschaatsers over het ijs, regelmatig een wat krampachtige Amerikaan of toerist ontwijkend.
Een geweldige avond!

Meer foto's hieronder.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
De ijsbaan in Bryant Park (foto: M…
De ijsbaan in Bryant Park (foto: …
Uw reporter heeft er duidelijk ple…
Uw reporter heeft er duidelijk pl…
Manhattan
photo by: Fitnessguru729