SAS Stoom-cursus, terug naar het vroege opstaan - merkwaardig kerkhof

Bedminster Travel Blog

 › entry 349 of 1090 › view all entries

Nog geen week terug in de office kreeg ik de vraag of ik geïnteresseerd was om op cursus te gaan.

Sergey, Marc en Hari, drie collega's van me, gingen op cursus bij SAS. En er was nog plek voor minstens twee personen. Hebberig (maar ook geïnteresseerd) als ik ben nam ik de uitnodiging aan. Ik had vorig jaar immers ook een leuke en interessante cursus in het fraaie SAS instituut vlakbij Central Park gehad (zie hier).

Maar dat viel even tegen!!! De genoemde collega's wonen allen in New Jersey en hadden de cursus dus in de SAS locatie te Bedminster in New Jersey gepland. Een kleine 90 kilometer (one way) van mijn parking in The Bronx vandaan. En erger nog, de cursus begon om 8:00 uur!!!En helemaal erg, met het OV gaan was uitgesloten daar de eerste mogelijke OV aankomst om 10:20 uur was (na 5 keer overstappen).

Luchtfoto van de NJ Turnpike die dwars door het kerkhof ploegt. (foto: Google Maps)
Er moest dus gereden worden. En ja, de George Washington Bridge is geen feest, daarbij gelden de snelwegen in New jersey als een soort A2. Dus files. En, bij een vroeg vertrek rijdt de subway naar de The Bronx ook maar om de 20 minuten....

Er zat dus niets anders op dan om 5:00 uur des ochtends al het pand te verlaten. Dit voelde weer als in mijn begintijd bij APG toen ik vaak om 5 uur de deur uit ging om de trein naar Heerlen te nemen.

De rit erheen was vooral de eerste dag een waar uitgezoek, de wegen in New Jersey zijn zo kronkelend dat de Tomtom er soms zelfs ook niets meer van snapt. Pas na enkele dagen had ik het echt door. Je ziet dan wel weer bijzondere dingen. De stad Newark waar je praktisch doorheen komt is een en al crisis. Veel leegstaande fabrieken, spooky. Wat ook heel apart is is het feit dat de 8-baans New Jersey Turnpike, de drukke tolweg, op een gegeven moment niet alleen dwars door een woonwijk maar ook dwars door een kerkhof voert.

De cursus was intensief. We propten in een week met wat korte dagen maar liefst 3 cursussen die normaal 7 of 8 volle dagen duren....

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Luchtfoto van de NJ Turnpike die d…
Luchtfoto van de NJ Turnpike die …
Bedminster
photo by: mdalamers