Rockefeller State Park

Rockefeller State Park Travel Blog

 › entry 133 of 1090 › view all entries
Een van de vele boogbruggen in het park

Wat een rotweer!!! Na al het mooie weer van de afgelopen weken is het nu al de hele week grauw en zelf wat aan de koude kant met 24 °C. Gisteravond had ik naar een concert van het New York Philharmonic Orchestra gewild op Governors Island, maar dat was gacancelled ivm het slechte weer... En ook vanochtend was het grauw en mistig.

Aangezien ik vorig weekend ook al niet weg geweest was ivm het slechte weer, en aangezien de voorspelling voor vandaag middelgoed was toch maar naar The Bronx geSubwayd. Ook dat zat het niet mee daar de metro's er alleen in downtown richting stopten, dus met allemaal omritten en overstappen in The Bronx uiteindelijk toch bij Sweet Mary Parking aangekomen waar meneer Maldonado me als vanouds vriendelijk begroette.

De Mazda voerde me gauw grauw New York uit, de bestemming van vandaag was Rockefeller State Park.

op 1 meter naast me
Ik moest immers als goed Hollander mijn abonnement op de NY State Parks ook weer eens gebruiken!

Rockefeller State Park is een landgoed dat vroeger van de Rockefellers was, en hoewel er geen huis oid op staat is het wel enigszins gecultiveerd als recreatie-oord voor den aadlijcke persoon. Vele bruggetjes en beekjes. Niet heel steil maar zeker ook niet vlak. Erg aangenaam, zeker toen de zon uiteindelijk toch nog door kwam. Ook div curiosa zoals een ghostweg, een oude weg dwars door het terrein die niet meer gebruikt wordt maar waarvan je nog wel de bedding en de bruggetjes ziet. Een oude spoorlijn, die als een soort makke Burma Spoorlijn rails-loss door het landschap klieft en een groot aquaduct van 41 mijl dat de vorige eeuw New York City van water voorzag.

Onderweg vele herten, konijnen en kleurrijke vogels gezien. Met als topper een klein baby-hertje dat ineens 1 meter van mij vandaan in de berm lag en zich geduldig liet fotograferen.

Ik was weer tevreden!

P.S. Bij het intypen van het bestemmingenkaartje zie ik tot mijn schrik dat dit park vlakbij Hawthorne ligt. De plaats van de PAM database waar ik de afgelopen week en zelfs gedurende het weekend voor APG druk mee in de weer was gesitueerd is.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Een van de vele boogbruggen in het…
Een van de vele boogbruggen in he…
op 1 meter naast me
op 1 meter naast me
De Gory Brook. Nu een vredige beek…
De Gory Brook. Nu een vredige bee…
De verlaten Gory Brook Road
De verlaten Gory Brook Road
Rockefeller State Park
photo by: mdalamers