Rijbewijs II - Het theorie examen

New York Travel Blog

 › entry 91 of 1090 › view all entries
Het vodje

"Ok we zetten even druk op de ketel!"
Moet ik afgelopen maandag gedacht hebben, toen ik in een overmoedig bui maar vast een afspraak maakte voor stap twee van mijn weg naar het rijbewijs. Dat hield wel in dat ik vandaag stap 1 moet zetten. Op donderdag is het DMV, het Amerikaanse CBR, alleen in de avond open.

Vandaag dus om 16:15 uur wat vroeger bij APG weg, en met de metro door naar Harlem waar de dichtsbijzijnste DMV zit.
Erg handig, daar hoef je geen afspraak voor te maken. Gewoon binnen lopen.

Nou ja gewoon. JEMIG ZEG! Ik kom daar binnen en het lijkt wel of ik bij Ikea op tweede paasdag beland ben. DRUKTE! Een bijzonder scala aan mensen in alle soorten in maten, in alle afmetngen en cultuur-categorieën. Nummertjes trekken. Wachten, wachten. NEXT, NEXT! En dan eindelijk aan de beurt!

Mijn paspoort, Credit Card en Social Security Card worden ingenomen, er wordt een foto gemaakt en mijn examenvragen-formulier wordt uitgeprint.
Licht zwabberend van de verblindende flits van de foto zet ik mij neer in een van de ca 30 stoeltjes met tafeltje die midden tussen de wachtende menigte staan. 20 vragen staan fraai uitgeprint voor me. En ja, de geruchten die ik hoorde zijn echt waar, ca 80% van de vragen zijn bijna of geheel hetzelfde als de Quiz vragen op het internet (zie hier). Een aantal doen me toch nog even twijfelen.

Dan lever je je formulier in, mag je weer wachten, wordt je weer geroepen, krijg je te horen dat je geslaagd bent [ 0 fout ;) ] en krijg je weer een ander nummer en mag je weer wachten, en als je dat dan ook volbracht hebt mag je bij een loket eerst 55 dollar dokken. En dan krijg je een,...... vodje.

Hoera!  Op naar stap 2, de brainwash sessie! Zaterdag a.s. om 11:00 uur!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Het vodje
Het vodje
New York
photo by: herman_munster