Rhijnauwen en (even) terug naar Lunetten

Rhijnauwen Travel Blog

 › entry 406 of 1090 › view all entries
Kasteel Rhijnauwen

Vandaag was ik weer even terug in Utrecht Lunetten, mijn voormalige woonplaats. Mijn oud blaaskwintet leden, en New York City fans,  Joost Koedam en Cathy Rau hadden mij uitgenodigd om even op bezoek te komen. Ze hadden als verrassing nog een oud kwintet-lid, Mirjam Tielen uitgenodigd.

Joost liet mijn zin fraaie fotoboek van New York zien, er werd erg gezellig bijgekletst en ik daarbij vond ik het ook leuk om weer eens even in Lunetten rond te spoken.

Op weg naar Lunetten nam ik de afslag bij Bunnik en reed ik een stukje binnendoor. Daar ik iets aan de vroege kant was besloot ik even langs Kasteel Rhijnauwen te rijden. Ik vond dat vroeger toen ik nog in Utrecht woonde ook altijd al een mooi plekje. 

Het aan de Kromme Rijn gelegen kasteel stam uit de 15e eeuw maar er stond ook al een kasteel-achtig gebouw in de 13e eeuw, dat brandde echter af.

Naast het kasteel
De naam Rhijnauwen is waarschijnlijk een samenvoegsel van Rijn en het oud Hollandse woord "auen" dat "natte weidegronden" betekent. In 1933 kwam het kasteel in het bezit van de gemeente en werd het een jeugdherberg, de oudste van Nederland.

In een half besneeuwd en bevroren landschap was het vooral erg fraai!

Zie meer foto's hieronder! Deze fake-tekst heb ik toegevoegd om net iets meer regels te genereren zodat deze rare website toestaat dat de bijgesloten foto ook vertoond wordt. Deze fake-tekst heb ik toegevoegd om net iets meer regels te genereren zodat deze rare website toestaat dat de bijgesloten foto ook vertoond wordt.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Kasteel Rhijnauwen
Kasteel Rhijnauwen
Naast het kasteel
Naast het kasteel
Oh ja, het was er héééél erg g…
Oh ja, het was er héééél erg …
Kasteel Rhijnauwen
Kasteel Rhijnauwen
Naast het kasteel
Naast het kasteel
Rhijnauwen
photo by: mdalamers
Resources Reviews