Reünie Arnhems Interscholair Orkest

Arnhem Travel Blog

 › entry 292 of 1090 › view all entries

Na nog vele bezoekjes en heerlijke en gezellige etentjes was mijn home leave vooral ook muziekaal. Op vrijdag heb ik samengespeeld  met Sana van Iddekinge, daarna een eindexamen van een fagot-conservatorium student in Utrecht bijgewoond. Op zaterdag het jubileum concert van het Orkest van Utrecht meegemaakt. En vandaag een van de hoofdredenen om nu al mijn home leave te plannen: een reünie van mijn vroegere jeugd-orkest, het Arnhems Interscholair Orkest (het AIO). Ik heb vroeger niet alleen in dit orkest gespeeld maar er later ook vele buitenlandse reizen voor georganiseerd. Ik heb dus behoorlijk veel AIO-leden meegemaakt.

De reünie werd nostalgisch gehouden in het voormalige Thorbecke Scholengemeenschap gebouw. Tot mijn genoegen waren er veel meer oud leden komen opdagen dan ik had vermoed. Sommigen waren werkelijk geen spat veranderd, andere moesten zich even her-voorstellen.

De organisatie had een fraaie lunch georganiseerd, en al kletsend werd dit alles genuttigd. Uiteraard moest er ook gerepeteerd worden. Een massaal AIO, het GAIO (Groot Arnhems Interscholair Orkest), werd gevormd, om het huidige AIO heen. En zo werden enkele nostalgische stukken gespeeld, zowel gedirigeerd door zowel AIO dirigent Hans Vos als oud dirigent Hans van den Bijlaard.

De fagot-sectie was natuurlijk weer de gezelligste sectie. Quinten Hendriks was zo sportief zijn fagot af te staan aan oud fagottiste Afke Mulder, die haar fagot niet bij zich had. Ik zelf speelde overigens op de in verregaande staat van ontbinding verkerende AIO-fagot.

Een geweldig leuke dag! Dank aan de organisatoren!

Hoewel ik veel foto's gemaakt heb heb ik die om privacy redenen niet op de weblog gezet. Wie ze wil hebben moet me maar mailen!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Arnhem
photo by: IndoMaluku