Prospect Park revisited

Brooklyn Travel Blog

 › entry 167 of 1090 › view all entries
De rondvaartboot in Prospect Park Lake

Prospect Park. Weet u het nog? Het andere Central Park van New York!
Net zoals het grote beroemde Central Park is Prospect Park een van de grotre parken van de stad.  Het is alleen gelegen in de borough Brooklyn.

Van de winter bezocht ik het park op een dag dat het gesneeuwd had (zie hier), en was het wandelen aldaar een bepaald koude aangelegeneheid. Later was ik er nog eens in den avond om een park-concert mee te maken (zie hier). Maar, ik had het park nog nooit in de volle warmte van de New Yorks zomer mee mogen maken. Aangezien mijn dag vandaag door de hoofdpijn (zie vorige entry) toch al in enige mate opgeknipt was besloot ik tegen de middag, toen de hoofdpijn me met rust ging laten maar eens aar Prospect Park te gaan.

Prospect Park Lake

Wat een verschil! Waar ik in de winter vooral lege bankjes, besneeuwde velden en ijsplaten in het water trof was het nu een drukte van jewelste. De groene grasvlakten waren bezaaid met groepen mensen met een evenredig aantal tuinstoelen, barbecue's en koelboxen. De barbecue's geurden aanlokkelijk, de menigte zat te relaxen of uitbundig te discussieren. De meegebrachte ghettoblasters spuiden voornamelijk (Zuid Amerikaanse) salsa. Ideaal bij dit tropische zonnige weer!

In het meer wemelde het van de waterfietsen en ik spotte zelfs een heuse rondvaartboot. Op de wat rustige plekken, de heuvels en bosflanken, van het park was het vooral rustig.

Ik verliet het park bij het door mij eerder beschreven Lefferts House. Uiteraard was ik wederom te laat om het oud koloniale Nederlandse huis van binnen te bekijken. De tuin was nog wel open dus ik liep er nog maar even omheen. Een klein jochie met een grote step kwam op mij af en wilde weten wanneer het huis open was. Ik moest hem teleurstellen. Ik meldde dat ik vermoedde dat het de volgende dag om 10 uur wel weer open zou zijn. Hij keek me bedremmeld aan, dacht even na, en zei toen dat ik dan vannacht maar in het park moest blijven slapen. Hijzelf hoefde dat niet, zo meldde hij trots, want hij woonde hier vlakbij.

Ik heb zijn advies niet opgevolgd. Subway Q bracht me snel en efficiënt terug naar Manhattan.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
De rondvaartboot in Prospect Park …
De rondvaartboot in Prospect Park…
Prospect Park Lake
Prospect Park Lake
Prospect Park Lake
Prospect Park Lake
Lefferts House in de zomer
Lefferts House in de zomer
Brooklyn
photo by: missandrea81