Popi Benny

New York Travel Blog

 › entry 98 of 1090 › view all entries
De pope mobiel komt langs, kans van 1 op 3 dat hij hier in zit want er volgenden nog twee van deze auto's

Paus Benedictus is op bezoek in de VS en vandaag was hij in New York.

Aangezien de beste man van Duitse origine is kwam hij naar mijn wijk. Ik woon in Yorkville, wat in zekere zin het Litte Germany van New York genoemd mag worden. En laat hij nu twee straten verderop (in 87th street) in en een Duitse kerk gaan preken. Ik kan de kerk zelfs vanuit mijn woonkamer zien. Kortom, security, drukte, security, hectiek, security, gedoe, security oh en natuurlijk security. De mensen die rondom de kerk wonen mogen gedurende zijn aanwezigheid hun ramen niet eens open doen. Als ze dat toch doen worden ze resoluut gearresteerd hebben de autoriteiren laten weten...... Daarnaast waren alle prullenbakken en brievenbussen verwijderd, de hele eroute was besnuffeld door explosieven-honden, op de daken waren tijdens het bezoek scherpschutters aanwezig en de putdeksels op de straten waren dichtgelast.

Des ochtends. De 87th Street. Helemaal leeg en schoon gespoten

Anyway, als ik naar de metro loop loop ik eigenlijk altijd wel een stukje door de 87th street. Dat was vanochtend een openbaring. Overal dranghekken, 10 TV camerawagens, en de hele straat was spiksplinterschoon geveegd. Geweldig!

De preek was pas rond 18:00 uur. Dus ik had er niet meer zo bij stil gestaan. Na het werk was ik nog even in Central Park gaan wandelen, en liep terug door de 87th street. En laat nu precies op het moment dat ik daar loop Pope Benni met zijn gevolg langskomen..... Dat gaat ongeveer zo:

De straat is nu echt helemaal afgezet. Op de kruising stonden 5 politiewagens en nog eens 4 burger-politiewagens. Verder waren er op de ene kruising zo'n 15 politieagenten aanwezig. Toen kwam de stoet. Eerst een stuk of 30 motor-agenten. Toen ca 5 politieauto's, 4 zwarte autot's met zwaar bewapende en bepantserde types er in.

De TV was alvast aanwezig
Toen een grote zwarte limo, met ik neem aan Pope Benny er in. Daarna nog 3 keer zo'n auto. De mensen om me heen hadden het niet meer. Naar welke auto moesten ze nu zwaaien???? En nee hoor, we zijn er nog niet, hierna een stuk of 4 zwarte mini busjes, weer een stuk of zes Hummer-like auto's met wederom die bepantserde gewapende types. En om de symmetrie af te sluiten, weer 4 politiewagens, en daarna slechts 8 motoragenten.

Dit alles trok in een rotvaart voorbij. Ik voelde dezelfde teleurstelling die ik voelde toen ik de Tour de France voor het eerst voorbij zag flitsen...

Om security reasons werden de kruisingen voor het verkeer nog zeker een minuut of 10 dicht gehouden. De files op de avenues waren indrukwekkend! De wandelaars kwamen wel weer op gang. Geweldig wat een commercie. Over stonden mensen met Pope-vlaggetejes en dito T-shirts te koop langs de weg. En aan de mensen in mijn omgeving te zien hadden ze verdomd goede zaken gedaan....

Nou, dan hebn ik dat ook weer eens meegemaakt!

 

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
De pope mobiel komt langs, kans va…
De pope mobiel komt langs, kans v…
Des ochtends. De 87th Street. Hele…
Des ochtends. De 87th Street. Hel…
De TV was alvast aanwezig
De TV was alvast aanwezig
Duidelijk?
Duidelijk?
New York
photo by: herman_munster