Perrine's Bridge

Perrine's Bridge - New Paltz NY Travel Blog

 › entry 267 of 1090 › view all entries
Perrine's Bridge

Als je aan de VS denkt. Dan zijn er veel voor de hand liggende associaties: Hamburgers, Wolkenkrabbers, Baseball, Steaks, etc.
Iets wat (in mijn ogen) ook heel Amerikaans is, is het fenomeen van de "Covered Bridge" ofwel een brug die ook een soort tunnel is. Je ziet ze vaak in films. Bijvoorbeeld: Sleepy Hollow, Beetlejuice en The Bridges of Madison County.

Ik was vandaag toch in de buurt, en dus er maar eens even een bezocht. Een hele historische, de Perrine's Bridge. De brug van een kleine 50 meter lang werd in 1844 gebouwd door de Architect Benjamin West, en was bedoeld om de weg van Kingston naar New Paltz de rivier "Walkill" te laten overbruggen.

Perrine's Bridge


De hugenoot James Perrine, was voorziend en bouwde een herberg vlakbij de plek van de brug, derhalve kreeg de brug zijn naam. Zijn zoon had elke winter een mooi bijbaantje als "snower". Dat is het omgekeerde van een sneeuwruimer. Zodra het sneeuwde gooide hij de hele overkapte brug vol met sneeuw zodat de arresledes er overheen getrokken konden worden.

De brug werd in 1946 gesloten en raakte in verval. In 1960 werd hij gered en gerestaureerd, in 1973 werd het een Historic Place. Het enige trieste is dat de brug zowat onder een veel grotere brug ligt, de brug die thans de grote New York Thruway, de grote tol-snelweg, de Walkill rivier over draagt.

Meer foto's hieronder! Deze fake-tekst heb ik toegevoegd om net iets meer regels te genereren zodat deze rare website toestaat dat de bijgesloten foto ook vertoond wordt. Deze fake-tekst heb ik toegevoegd om net iets meer

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Perrines Bridge
Perrine's Bridge
Perrines Bridge
Perrine's Bridge
Op/in de brug
Op/in de brug
Op/in de brug
Op/in de brug
Perrines Bridge
Perrine's Bridge
Perrine's Bridge - New Paltz NY
photo by: mdalamers