Palisades Interstate Parkway - NJ

Norwood Travel Blog

 › entry 143 of 1090 › view all entries
Uitzicht vanaf het viewpoint bij de Lookout Inn

Ha! Eindelijk is het er van gekomen. Ik ben met de Mazda de Hudson overgestoken!

Via de lange en imposante George Washington Bridge (zie hier) reed ik in no time naar de Garden State, New Jersey. Vandaar reed ik noordwaarts langs de imposante steile kliffen die pal aan de oever van de Hudson liggen.

Je rijdt dan over de Palisades Interstate Parkway. Een mooie weg die zoals de naam al zegt, door een parklandschap voert.

Bij een afrit werd een viewpoint aangekondigd, en toeristisch als ik ben ging ik er daar even af om te kijken. Je belandt dan bij een merkwaardige plaats.

De oude Palissades Parkway met Lookout Inn
De Lookout Inn. Vroeger liep de Parkway heel dicht langs de rand van de klif en was er op deze plek een tankstation en een wegrestaurant gevestigd. Eea opende in 1939. Later, toen het verkeer toenam, moest de weg verbreed worden en koos men er voor hem wat meer naar het binnenland te leggen, waardoor de Lookout Inn en het viewpoint dus afgeschreven dreigden te worden.

Gelukkig is dat niet gebeurd. De Lookout Inn bestaat nog steeds, en je kunt er heerlijke hamburgers krijgen. Ze hebben het vormalige stuk weg ook in ere gelaten. Het ligt er nog precies zoals het geweest moet zijn. Betonnen platen en stenen muurtjes langs de wegrand. Erg leuk. Je ziet in je verbeelding de oldtimers rondrijden. Hier zie je hoe de Lookout Inn met parkeerplek er vroeger uit zag.

Na het eten van de hamburger de auto ook te "eten" gegeven. New Jersey is het Luxemburg van de USA. De benzineprijs ligt er bijna 40 cent per gallon lager dan in New York State. De winst die je ermee haalt gaat overigens op aan de tol die je moet betalen om de Hudson weer over te steken.....

Mee foto's hieronder!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Uitzicht vanaf het viewpoint bij d…
Uitzicht vanaf het viewpoint bij …
De oude Palissades Parkway met Loo…
De oude Palissades Parkway met Lo…
De oude Palissades Parkway
De oude Palissades Parkway
Nog meer viewpoint
Nog meer viewpoint
Norwood
photo by: mdalamers