Orkest-repetitie met het 'New Amsterdam Symphony Orchestra'

Manhattan Travel Blog

 › entry 280 of 1090 › view all entries
De kerk waar gerepteerd werd op W69th street

Een van de weinige dingen die ik echt heel erg mis van Nederland en die me hier wat tegenvallen is het spelen in een orkest. De wekelijkse repetitie met het Orkest van Utrecht was niet alleen gezellig maar ook een goede stok achter de deur om op semi frequente basis wat aan het fagotspel te doen.

En ja, ik geef het toe, ik zou veel harder mijn best kunnen doen om hier iets te vinden. Ik heb diverse malen rondgemaild maar het is wel vrij lastig. Er zijn best veel amateur-orkesten maar sommigen lijken echt meer op een professioneel orkest, met drie repetities per week, en audities waar je drie verplichte werken (waaronder een heel soloconcert) moet instuderen. Bovendien lijken ze allemaal voldoende fagotten te hebben.

Anyway, op mijn zoektocht kwam ik onder andere, begin dit jaar, het New Amsterdam Symphony Orchestra tegen.

Een half opgesteld orkest
Na enig mailen kwam er een reactie waarin ze me om meer gegevens vroegen. Daarna bleef het een tijd stil en ineens vroegen ze me of ik wilde komen invallen op een repetitie. Geen concert alleen maar een repetitie. Dat heb ik in februari gedaan.

Eind april kreeg ik wederom een verzoek. En omdat het toch wel leuk is om weer eens even samen te spelen en om voluit te kunnen spelen, heb ik dat maar weer gedaan. Deze keer stond er onder ander de Schilderijen Tentoonstelling van Moussorgsky/Ravel op het programma. Voor mij een rare ervaring, de laatste keer dat ik dit stuk speelde was et de tournee van het Nijmeegs Studentorkest in Japan.

Het orkest is eg goed. Een werk als de Schilderijen Tentoonstelling wordt even in 3 weken tijd ingestudeerd. De repetitie was hard werken. Gezelligheid is er niet bij. De pauze is 10 minuten en daarin blijft men veelal zitten of gaat men studeren. Maar goed, het was erg leuk weer eens te spelen.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
De kerk waar gerepteerd werd op W6…
De kerk waar gerepteerd werd op W…
Een half opgesteld orkest
Een half opgesteld orkest
Manhattan
photo by: Fitnessguru729