Orchard Beach

Orchard Beach - Bronx - NY Travel Blog

 › entry 504 of 1090 › view all entries
Orchard Beach

Ik heb vanmiddag een afspraak om elders te gaan wandelen, zie de volgende weblog-entry. Maar omdat ik vrij vroeg wakker was, het geweldig mooi weer was, en ik wel even wat frisse lucht kon gebruiken besloot ik tot een mini-uitstapje. Een uitstapje binnen de stadsgrenzen van New York, naar Orchard Beach in Pelham Bay Park in The Bronx.

Ik was er ooit al eens vlakbij geweest toen ik City Island bezocht, maar het strand en het park had ik toen letterlijk links laten liggen.

Met de Mazda was ik er in 20 minuten. En in tegenstelling tot wat ik verwachtte was er nergens een file of andere onaangename verkeersopstopping.

Het badhuis van Orchard Beach

Orchard Beach is een merkwaardig strand gelegen op de rotsige eilanden Hunter Island, en Twin Island. Het werd, nadat de omgeving langzaam verviel aan vandalisme en wildkampeerders ontwikkeld als één van de plannen van de beroemde New Yorkse planoloog Robert Moses. Hij liet vele ladingen zand halen uit de zandvlakten van de Rockaways op Long Island en Sandy Hook in New Jersey, en vulde daarmee de zee voor de eilanden op tot een groot zandstrand. Het strand wordt ook wel de Riviera van New York genoemd. Buiten het strand bouwde hij een enorm badhuis waarvan de laagste verdieping voorzien was van winkeltjes. Orchard Beach verschilt in zoverre van de stranden op Long Island dat het, door de rotsen en heuvelachtige omgeving, een veel ruigere aanblik heeft.

Iets ten noorden van het strand
De Long Island stranden lijken meer op Scheveningen, terwijl dit strand meer een baai-karakter heeft.

Nadat Orchard Beach in de beruchte jaren 70 vervallen was is het thans weer helemaal in opkomst. En het strand ziet er erg mooi georganiseerd, misschien wel té georganiseerd, uit. Parkopzichters brulden iedereen die maar één teen in het water durft te zetten buiten de lifeguard-monitored gebieden met een megafoon onverbiddelijk het water uit.

Twin Island en Hunter Island zijn aan de noordzijde nog onaangetast en bieden daar de prachtige rots- en moeraslandschappen. Alweer een prachtige kant van de altijd zo beruchte Bronx! Ik ga gauw nog eens, maar dan langer, terug.

Meer foto’s hieronder! Deze fake-tekst heb ik toegevoegd om net iets meer regels te genereren zodat deze rare website toestaat dat de bijgesloten foto ook vertoond wordt. Deze fake-tekst heb

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Orchard Beach
Orchard Beach
Het badhuis van Orchard Beach
Het badhuis van Orchard Beach
Iets ten noorden van het strand
Iets ten noorden van het strand
Vlakbij Orchard Beach, natuur en i…
Vlakbij Orchard Beach, natuur en …
Vlakbij Orchard Beach
Vlakbij Orchard Beach
Vlakbij Orchard Beach
Vlakbij Orchard Beach
Iets ten noorden van het strand
Iets ten noorden van het strand
Orchard Beach - Bronx - NY
photo by: mdalamers