Ophalen visum. Amerikaanse

US Embassy Ottawa - Ottawa - ON Travel Blog

 › entry 514 of 1090 › view all entries

Vandaag was de dag die door de dames en heren VS diplomaten aangewezen was dat ik mijn hernieuwde visum mocht ophalen. En ik kreeg weer waar voor mijn geld. Het was wederom een ware bureaucratie-culturele belevenis.

Ik was om 15:00 uur besteld bij de ambassade. Ik besloot om toch maar vooral weer op tijd te zijn. Geheel gedrild had ik alle elektronica en deze keer zelfs mijn autosleutels (!) in het hotel achtergelaten. Om 14:53 liep ik de hal van het diplomatieke bolwerk binnen. Een moment van de vreugde van herkenning met mevrouw #1 (zie hier) maakte zich meester van mij. Maar helaas, die vreugde werd vakkundig de kop ingedrukt. De toen nog zo vriendelijke mevrouw #1 liet me nu op barse toon weten dat ik achteraan in de rij moest aansluiten.

Dat vond ik meer dan logisch, en ik wilde al richting X-ray apparaat lopen op weg naar de vermoedelijke rij met wachtenden in de ambassade. Maar zo werkte het niet! Ik werd geacht naar buiten te gaan en daar samen met zo’n 40 anderen visum-afhalers een mooie rij te vormen in de brandende zon tussen zoemende wespen, op het vrij smalle trottoir voor het immense ambassadegebouw. Nou ja!!! Hoe gastvrij!

Om 15:05 kwam een mevrouw, ik denk dat het mevrouw #3 van eergisteren was, naar buiten lopen, met een kartonnen doos vol paspoorten. Ze mompelde iets onverstaanbaars over het controleren van de data. Dat kon ik horen maar de 25 personen achter mij hebben mevrouw #3 denk ik niet eens opgemerkt.

Direct na mevrouw #3 verscheen een nieuwe ster op het toneel, meneer #6, een security gard die de menigte verzocht om niet de hele stoep te blokkeren. Ondertussen kwam er beweging in de rij en mocht iedereen als ware het een McDonald’s drive thru, langs de deur van de ambassade lopen om daar van de in de deurpost staande mevrouw #3 het paspoort uitgereikt te krijgen. En dit alles nog steeds op straat!

Mijn gegevens klopten, en grinnikend om deze toch wel heel "gastvrije" manier van zaken doen liep ik terug naar mijn hotel.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
US Embassy Ottawa - Ottawa - ON
photo by: mdalamers