Open monumentendag - Mount Vernon Hotel

Manhattan Travel Blog

 › entry 179 of 1090 › view all entries

Dit weekend is het Open House New York, de New Yorkse versie van de Open Monumentendag. Aangezien ik net op mijn kop gehad had van collega René van Dam, dat ik alleen maar aan het hiken ben en de vele cultuur van NYC links laat liggen. Leek me dit dus wel een mooie culturele actie. Helaas kwam ik er net weer iets te laat achter dat het Open House dag was, de spectaculairste open monumenten (bv. Grand Central Station achter de schermen, of de High Line een ghost spoorlijn die dwars door Manhattan loopt) moest je je vantevoren voor opgeven en gingen dus aan mijn neus voorbij. Maar dat wil niet zeggen dat ik niets leuks gezien heb. Au contraire! Ik belandde in het historische Mount Vernon Hotel op 61st street en 1st Avenue onder de rook van de Queensboro Bridge en de Roosevelt Island Kabelbaan.

De keuken van het hotel (foto internet

Mount Vernon Hotel werd in 1799 geboud als een koetshuis en in 1826 omgebouwd to hotel. In die tijd lag het hotel midden in de bossen. De noordgrens van New York City liep toen slechts tot en met 14th Street (tegenwoordig tot ca. 233) , daarna begonnen de bossen en heuvels. Voor de gestresste New Yorker (ja, toen al!) was het heerlijk om een dagtochtje naar het noorden te maken. De postkoets of de stoomboot bracht je er. Men kon dan terecht in Hotel Mount Vernon. Logeren deed men er eigenlijk nauwelijks het hotel lag niet aan de doorgaande weg. Men verpoosde zich er de hele dag met eten, drinken, kaarstpellen etc.

In de jaren erop rukte New York City noordwaarts op, maar het gebouw staat er heden ten dage nog steeds. Het is nu diep triest ingebouwd tussen huizen, flats, de Queens boro Bridge en de FDR Drive. Als je er vlakbij staat dan waan je je echter nog in de oude tijd en binnenin is het ook alsof je 182 jaar in de tijd terug gesprongen bent.

Meer foto's hieronder!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
De keuken van het hotel (foto inte…
De keuken van het hotel (foto int…
Vroeger het enige gebouw in de wij…
Vroeger het enige gebouw in de wi…
Vroeger het enige gebouw in de wij…
Vroeger het enige gebouw in de wi…
Als je voor het hotel stat sta je …
Als je voor het hotel stat sta je…
Manhattan
photo by: Fitnessguru729