Op zoek naar de noordelijkste punt van Manhattan.

Manhattan Travel Blog

 › entry 163 of 1090 › view all entries
De Henry Hudson Bridge. Hieronder moet ongeveer het noordelijkste puntje van Manhatan liggen

Manhattan is zonder meer de bekendste wijk van New York. Menig toerist die naar New York komt weet niet eens dat er nog andere wijken zijn. En als ze het al weten dan worden die wijken professioneel genegeerd. Sterker nog, van Manhattan wordt meestal alleen het fancy Midtown en het Financial District bezocht.

 

En dat is jammer. Manhattan is zo veel meer dan Midtown en het zuiden. Aan de East Side houdt het eiland al bij de 125e straat op. Aan de West Side echter, reikt het asymmetrische eiland bijna 100 straten verder tot de 220e straat en is de Noordwest punt nog helemaal onbebouwd.

 

Aangezien ik al bij de kleine Rode vuurtoren in Riverside Park was leek het me een mooie wandeling om helemaal door te lopen naar de noordpunt van het eiland.

Onder de Henry Hudson Bridge
Op zich een fraaie tocht want Manhattan is hier heel steil. Wel een luidruchtige reis doordat de Henry Hudson Parkway hier dwars door het park loopt.

Na de wijk Dyckman wordt de smalle strook park langs de westkust breder en nog heuvelachtiger en heet het Inwood Park. Het bos wordt dichter en onderaan de heuvels waar het eiland het water raakt tref je kleine zandstrandjes en rotsen begroeid met zeewier. Is dit nu die grote drukke wereldstad of een stukje natuur? Ik kan me hier goed voorstellen hoe Manhattan er vroeger uitgezien moet hebben.

 

Aan de overkant van de smalle strook water ligt dan The Bronx. Dat gedeelte heet overigens Spuyten Duyvil. Wederom een erfenis van de Nederlanders. Men is het er overigens nog steeds niet over eens of ze nu spuitende duivel of spugende duivel bedoeld hebben.

 

En over Nederlanders gesproken. In Inwood park bevindt zich onderaan de heuvels tegen de oevers van de Harlem River een plek die vroeger in het Indiaans Shorakapok heette. Op deze plek stond een Indiaanse nederzetting en hier was het waar de Nederlander Peter Minuit in 1626 Manhattan van de Indianen kocht voor handelswaar ter waarde van 60 gulden.

 

Meer foto’s hieronder!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
De Henry Hudson Bridge. Hieronder …
De Henry Hudson Bridge. Hieronder…
Onder de Henry Hudson Bridge
Onder de Henry Hudson Bridge
Viewpoint halverwege Riverside Park
Viewpoint halverwege Riverside Park
Strandje op noord Manhattan
Strandje op noord Manhattan
Gezicht op de Harlem River en Spuy…
Gezicht op de Harlem River en Spu…
De steen in Shorakapok hier teke…
De steen in "Shorakapok" hier tek…
Let op de O van Pigeons
Let op de O van Pigeons
Harlem River, Henry Hudson Bridge …
Harlem River, Henry Hudson Bridge…
Brugleuning in Inwood Park
Brugleuning in Inwood Park
De C rock. De C staat voor Colum…
De "C rock". De C staat voor Colu…
Manhattan
photo by: Fitnessguru729