Op de markt is je dollar een ?? waard

Brooklyn Travel Blog

 › entry 169 of 1090 › view all entries

De markt.... Niet dat ik in Nederland nu zo'n avid markt-bezoeker was. Neen, laat ik het wat breder trekken. Een van de charmante aspecten van Europa, Zuid Amerika, Azië vind ik de markten. In mijn weblog over Chili berichtte ik al uitgebreid over de vis- en groentemarkt. Een markt heeft altijd iets sfeervols.

In New York miste  ik dat een beetje. Aanvankelijk dacht ik dat het, afgezien van de kerstmarkten en de kraampjess in Chinatown, zelfs niet eens bestond. Nou, shame on me, natuurlijk. Ik moest toch beter weten! In New York, de stad van de vele culturen zijn er natúúrlijk markten! Zestien in Manhattan, waarvan er één nota bene bij mij om de hoek, zeven in Brooklyn, één in Queens, twee in The Bronx en één op Staten Island not bene!

Vandaag dus eens even op marktentocht.

Op zoek naar betaalbare Avocado's. Ik heb aan Chili nl. echt een avocado-verslaving overgehouden.

Markt #1: Grand Army Plaza, Brooklyn. Vlak voor Prospect Park. Aardig, maar ik was net te laat en alles werd al opgeruimd.
Markt #2: Borough Hall, Brooklyn: Te klein, slechts een paar groente-standjes.
Markt #3: Union Square, Manhattan. By far de grootste, leuk en gevarieerd. Niet alleen groenten en fruit, maar ook honing en kunst. Maar het is wel een graadje toeristischer dan Brooklyn.

Je ziet nu trouwens ook waarom New Jersey The Garden State genoemd wordt. Bijna alle groenten-verkopers komen uit New Jersey. En, helaas voor mij, in New Jersey, noch New York, verbouwt men geen avocado's die moet ik du smaar in de supermarkten blijven kopen.....

Meer foto's hieronder!
Voor hen die New York gaan bezoeken enook naar de markt willen: hier een website met de adressen.

 

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Brooklyn
photo by: missandrea81