Nieuwe NY State kentekenplaten

Manhattan Travel Blog

 › entry 473 of 1090 › view all entries
Boven: de 'oude' plaat. Onder: de nieuwe

Eén van mijn vorige weblogs (zie hier) ging over kentekenplaten. En deze alwéér!

Een van de leuke dingen van de VS vind ik de kentekenplaten die je op de auto's aantreft.  In sommige staten lijkt het wel (of is het zo) dat men alleen achterop de auto een plaat moet hebben, in de noord-oostelijke staten hebben alle auto's net zoals in Europa zowel voor- als achterop de auto een plaat. Elke staat heeft zijn eigen design. De meesten houden vast aan een specifieke kleur, met een staat-specifike afbeelding en onderaan op de plaat de bijnaam van de staat. Bijvoorbeeld "Constitution State" voor Connecticut, "Garden State" voor New Jersey, etc.

Degenen die in New York State geweest zijn of zij die een film zien die in New York afspeelt herkent onmiddllijk de blauw-witte platen waar naast de staat-naam "The Empire State" ook afbeeldingen van Niagara Falls en New York City prijken.

De 1973 plate

Welnu, wen er maar aan, deze gaan langzaamaan verdwijnen! Met ingang van maart jl. krijgen alle nieuwe auto's de zogenaamde "Emipre Gold Plate" een "nieuw" design. Nou ja, nieuw... De gold plate is een hommage aan de plates die in de periode 1973 - 1986 gebruikt werden. En zien er dus inderdaad vrij basic uit. En wat betreft de staat-bijnaam heeft men zich geconfirmeerd aan de buurstaten door het lidwoord weg te laten. De plaats zegt nu dus "Empire State". Deze fake-tekst heb ik toegevoegd om net iets meer regels te genereren zodat deze rare website toestaat dat de bijgesloten foto ook vertoond wordt. Deze fake-tekst heb ik toegevoegd om net iets meer regels te genereren zodat deze rare website toestaat dat de bijgesloten foto ook vertoond wordt.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Boven: de oude plaat. Onder: de …
Boven: de 'oude' plaat. Onder: de…
De 1973 plate
De 1973 plate
Manhattan
photo by: Fitnessguru729