New York City Falls

New York Travel Blog

 › entry 173 of 1090 › view all entries
De "waterval" op Manhattan

Ok, laten we even een test doen. Ik zeg New York State en ik zeg beroemde watervallen. Waaraan denkt u dan?

Ja natuurlijk, Niagara falls!! Deze gigantische watervallen zijn denk ik de beroemdsten en meest bezochten ter wereld. (Hoewel ze vanaf de Canadese kant veel mooier zijn!).

En wat doet men dan helemaal de andere kant van de staat New York? Juist men gaat voor vele miljoenen dollars kunst-watervallen bouwen. Mooi op rotsen en zo? Nee joh, men plempe een stapeltje steigerbuizen tot een groot lelijk hoog rek, met kope wat waterpompen die men op niet subtiele wijze verstoppe en op gezette tijden zette men de pompen aan opdate het water strome!

Dit op vier locaties, één op oost Manhattan, één onder de Brooklyn Bridge, één in Brooklyn en nog één op Governor's Island.

Waterval of bouwsteiger?
Dit alles bedacht door de Deense artiest Olafur Eliasson en gefund met city geld en diverse private sponsoren.

Het idee is op zich wel aardig maar ik vind de uitvoering niet subtiel. Als het hard waait wordt het vallende water weggestoven en kijk je naar een steigerframe dat je eerder op Ground Zero dan bij een rivier zou verwachten. Recent heeft men ook ontdekt dat dit verstuivende water (wat immers zeewater is) een dusdanig verziltend effect heeft waardoor omringende bomen en planten langzaam aan het afsterven zijn.

Nog even volhouden! Op 13 oktober gaat de kraan dicht en dan bliven de vele echte watervallen die New York State rijk is over.

Meer foto's hieronder. Deze fake-tekst heb ik toegevoegd om net iets meer

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
De waterval op Manhattan
De "waterval" op Manhattan
Waterval of bouwsteiger?
Waterval of bouwsteiger?
De waterval onder de Brooklyn Br…
De "waterval" onder de Brooklyn B…
New York
photo by: herman_munster