Nationaal Park de Hoge Veluwe

Nationaal Park De Hoge Veluwe Travel Blog

 › entry 404 of 1090 › view all entries

Het weer is me gedurende dit bezoek aan Nederland goed gezind.  Geen regen, of sombere wolken. Neen het is echt winter! Dus flinke vorst en overdag mooi zonnig of juist aan het sneeuwen. Zo hoort het!

Met pa en ma besloten we tot het maken van een wandeling door het winterlandschap. Als locatie werd gekozen voor het Nationaal Park de Hoge Veluwe waar pa vrijwilligerswerk doet. De Hoge Veluwe is met een oppervlakte van 55 km² het grootste Nationale Park van Nederland en het grootste laagland-natuurterrein in noordwest Europa. Het werd net zoals het vrijwel even grote Fahnestock State Park in New York (zie hier) stukje bijeen gesprokkeld.

Hier door de rijke industrieel Anton Kröller. Toen deze in de jaren 30 in financiële problemen kwam kon hij deze oplossen door zijn landgoed aan de Nederlandse overheid te verkopen. Het park werd later in een onafhankelijke stichting ondergebracht. Het park is zó Nederlands dat er zelfs een KLM Boeing 777-300 naar vernoemd is.

Onze wandeling voerde op mijn verzoek deels langs en door het bos alsmede over de zandvlakten. Zo konden we genieten van mooie besuikerde bomen maar ook van sneeuwverstuivingen. Af en toe waande ik me een beetje in Noorwegen! Het één en ander leidde tot een grote vracht foto's die hieronder ook te bekijken zijn. Vandaar de wereldberoemde opmerking die in bijna al mijn Amerikaanse logs aan te treffen is:

Meer foto's hieronder! Deze fake-tekst heb ik toegevoegd om net iets meer regels te genereren zodat deze rare website toestaat dat de bijgesloten foto ook vertoond wordt. Deze fake-tekst heb ik

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Nationaal Park De Hoge Veluwe
photo by: mdalamers