Naar de huisarts

Manhattan Travel Blog

 › entry 281 of 1090 › view all entries

OK! Ik geef het toe. Ik ben beslist iets te enthousiast bezig met mijn vele hikes. Vooral de hike van de 18e april (High Point in de Catskills)heeft me niet echt goed gedaan... De week erna had ik last van mijn knieën. Daarna heb ik toch nog, toen ik dacht dat het wel weer ging, enkele andere hikes en wandelingen gemaakt en ook nog een softball match met APG gespeeld. En nog steeds was er niet heel veel aan de hand, totdat ik de trappen van de metro af of vooral op ging. Oh horror. Dat deed/doet pijn!

Misschien moest ik er toch maar eens naar laten kijken. Collega Femke kon me een goede arts aanbevelen en ik heb vrijwel onmiddellijk een afspraak gemaakt.

Vanmiddag om 16:00 uur mocht ik langs komen. En oh, wat was dit weer een culturele experience!

Bij binnenkomst in de kliniek (en na het zoeken van de juiste Suite) kwam ik in een overvolle wachtkamer. De assistente liet me een zeer uitgebreide stapel formulieren invullen. Variërend van je creditcard gegevens, verzekering, medische history, tot en met een verklaring dat je weet wat het verschil is tussen een Medische Check en een bezoek met medische reden.

Na vele minuten invullen was het inmiddels al 16:10. Maar nog steeds leek er niets te gebeuren. Er werden wel mensen weggeroepen maar er zaten er ook nog veel. Om 16:30 uur kwam er een Chinese dame met een laptop in de hand en riep "Mitchie-el Laymers" of zoiets. Ik luister onderhand naar alle verbasteringen van mijn naam dus volgde de dame trouw.

In een kleine spreekkamer moest ik gaan zitten, werden me diverse vragen gesteld en werden mijn lengte en gewicht alsmede mijn temperatuur en bloeddruk opgenomen. Hierna moest ik maar blijven zitten meldde de dame. Daarna duurde het tot 17:00 uur eer er weer iets gebeurde. De door Femke geadviseerde arts kwam uiteindelijk binnen. Een vriendelijke Chinese meneer.

Na mijn verhaal begon hij te testen waarbij mijn benen in diverse standen belast en beduwd werden. De conclusie was, dat er niets mis was, anders dan dat de pezen overbelast waren door het klimmen een en ander werd door de arts in een medische atlas uitgebreid aangewezen. Ik mocht gewoon doorgaan met lopen maar moet wel een ijscompress aanbrengen na het wandelen.

Fine with me!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Manhattan
photo by: Fitnessguru729