Naar Nederland!

Avallon Travel Blog

 › entry 48 of 1090 › view all entries
Mijn limousine voor Avallon-Utrecht

Al voor de jaarwisseling had de behandelende chirurg aangegeven dat ik naar Nederland vervoerd mocht worden. Door de vakantie/periode was dat niet makkelijk regelbaar. Nederlandse ziekenhuizen hebben het beleid om paptientien die uit het buitenland komen eerst in quarantaine te zetten. Daarvoor moest eerst een kamer vrijkomen. Bovendien was mijn verhuizing niet goed doorgekoken bij de verzekeraar, deze had dus alles op alles gezet om mij in Utrecht te plaatsen, terwijl Arnhem of Nijmegen veel handiger geweest was. Ook stonden ze er op dat ik per ambulance vervoerd zou worden.

De avond ervoor waren twee heren van de Ambulancedienst Broeder de Vries al even bij me geweest om zich voor te stellen en om me in te lichten hoe eea zou gaan verlopen. Om 7:30 uur stonden ze al op de stoep.

Mijn zoveelste verblijfplaats in twee maanden tijd
Ik werd weer eens op een bracard gelegd, in een deken gepakt en kreeg weer een rit door het ziekenhuis naar de kelders waar een grote gele ambulance gereed stond.

Via Parijs, Lille, Antwerpen, Breda naar Utrecht. In een recordtijd van een kleine 8 uur, zeg maar, een vlucht Europa-New York. Ik wens het, ondanks de goede zorgen van de ambulance-broeders niemand toe. Liggend op je rug op een net te krote brancard, hobbelend (vooral in België) en als enig uitzicht de lantarenpalen langs de snelweg.

In Utrecht arriveerden we bij het UMC/AZU. Wat een gigantisch ziekenhuis zeg... Ondanks de quarantaine werd ik het halve ziekenhuis doorgereden, naar een mooie grote prive-kamer. Dat is dan weer het voordeel van quarantaine!
Het nadeel is dat ik nergens heen mocht en dat elke verpleegkundige/medicus die langs kwam zich eerst een half uur in allemaal Tsjernobyl-achtige pakken moesten hijsen.

Om het kort te houden:
-nog weer meer foto's
-gesprekken met artsen
-onderzoeken
-veel telefoontjes van kennissen
-diverse bezoekers
-weekendverlof en op maandag de 7e ontslag met de opdracht thuis verder uit te zieken en rustig aan te doen over twee weken uitslag of ik weg mocht.

 

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Mijn limousine voor Avallon-Utrecht
Mijn limousine voor Avallon-Utrecht
Mijn zoveelste verblijfplaats in t…
Mijn zoveelste verblijfplaats in …
Avallon
photo by: mdalamers