Naar Nederland

Chicago O'Hare Airport Travel Blog

 › entry 402 of 1090 › view all entries
De transfer tunnel op Chicago O'Hare Airport (foto: internet)

Ik had eigenlijk gepland om Kerst en Oud & Nieuw in de VS te verblijven en dan nog wat rond te reizen. Dom natuurlijk want rond de kerst zitten alle hotels vol of zijn ze achterlijk duur. Idem dito voor de vliegtuigen.

De vliegtickets rond de kerst kostten ook al tussen de USD1600 en de USD6000. Niet echt iets wat je dus boekt. Maar,... na wat surfen vond ik via Lufthansa (of all airlines) zomaar een redelijk betaalbar ticket. Wel via Chicago en terug via Washington maar dan wel weer vertrekkend vanaf mijn favoriete Laguardia Airport.

Zo vertrok ik dan met de bus pal voor de deur van Post Toscana met overstap in Harlem naar het stads-vliegveld. Bang gemaakt door alle alarmberichten dat de security maatregelen extreem zouden zijn in verband met de recente bomaanslag-poging, arriveerde ik vroegtijdig.

Chicago O'Hare Airport (foto: internet)
Maar het was vrijwel uitgestorven. Het vliegtuig naar Chicago was wel helemaal vol maar ook hier ging alles heel relaxed, toen we 55 minuten moesten wachten eer we konden opstijgen opende de piloot zelfs de deur naar de cockpit voor belangstelende kijkers.

Na twee uur vliegen arriveerden we in "The Windy City" ofwel Chicago. Het was er koud en sneeuwde er licht. Ik had er twee uur de tijd, dus mooi om even een hapje te eten.

De vervolgvlucht boardde efficiënt. De incheck mevrouw had mij verplaatst naar de Economy Plus sectie. Daar heb je 12 cm meer beenruimte wat echt heerlijk is. Ze had echter ook mijn gangpadplaats verruild voor een stoel middenin het vliegtuig, dat was minder.

De Jet stream was nog niet op gang gekomen dus hadden we ondanks dat we op tijd vertrokken een vertraging van bijna een half uur. En zo arriveerde ik om 9:30 uur in Nederland.

Nice to be back!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
De transfer tunnel op Chicago OHa…
De transfer tunnel op Chicago O'H…
Chicago OHare Airport (foto: inte…
Chicago O'Hare Airport (foto: int…
Chicago O'Hare Airport
photo by: WalterC