Naar Bethlehem!

Bethlehem Travel Blog

 › entry 581 of 1090 › view all entries
Honderden papieren zakken met waxinelichtjes door de hele stad

Het is al bijna kerst, en een echt kerstgevoel heb ik nog niet echt. OK, ik heb ook niet echt moeite gedaan om naar de bekende kerst-attracties in de stad, zoals de Bryant Park Kerstmarkt, of de kerst-etalages van de grote warenhuizen te gaan. Tijd dus om eens wat meer kerst-feeling te krijgen, dacht ik zo. Nu had ik de afgelopen week in de krant iets gelezen over de stad Bethlehem in Pennsylvania, waar men de grootste kerstmarkt van de VS zou organiseren. Daar moest ik dus maar een heen.

Bethlehem is de 6e stad van de staat Pennsylvania. De stad werd door de Moroviaanse gemeenschap op kerst-avond in 1741 gesticht en derhalve naar het échte Bethlehem vernoemd.

Kerst-etalages
Sinds 1937 voert men in de stad een kerstversiering. Sinds dat jaar heet de stad ook "Christmas City, USA". 

Dat is sindsdien voortgezet. De hoofdstraat van het centrum, die door de aanwezigheid van vele monumentale oude gebouwen sowieso al een Dickens-achtige sfeer heeft, is zeer feeëriek geïllumineerd, vele winkels hebben uitgebreide kerst-etaglages, en op elke hoek van de straat staat wel een bandje, koor of anderszins cultureel groepje te performen. Buiten het centrum geeft men de stad ook een feestelijk tintje door werkelijke honderden papieren zakken met daarin waxinelichtjes op de stoepranden te plaatsen.

Dan is er vlakbij het centrum nog een grote tent met daarin de Christkindlmarket. Een ietwat commerciële wannabe kopie van de beroemde Duitse kerst markten. Ik vind de mainstreet van Bethlehem, of de Bryant Park markt in New York, eigenlijk leuker

Meer foto's hieronder!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Honderden papieren zakken met waxi…
Honderden papieren zakken met wax…
Kerst-etalages
Kerst-etalages
De mainstreet met monumentale pand…
De mainstreet met monumentale pan…
Kerst-etalages
Kerst-etalages
En ook andere etalages
En ook andere etalages
Bethlehem
photo by: binky