NOU JA!!!!

Manhattan Travel Blog

 › entry 177 of 1090 › view all entries
Het VN kantoor (uit archief)

De verenigde naties. Over het algemeen vind ik het een prima organistie. En, als meneer Ban Ki Moon het leuk vindt is hij van harte welkom om een keer een kopje thee (of beter een glaasje cola) te komen drinken. No problem.

Het hoofdkantoor van de VN zit min of meer bij mij in de straat, of beter gezegd bij mij in de Avenue. Mijn flat grenst aan First Avenue. De VN-toko zit ook op First Avenue. Alleen een heleboel straten zuidwaarts.

Deze week is er de jaarlijkse conferentie. Bijna alle wereldleiders, ook Balkje en Lex en Max, zijn er. En dan gaat NYPD dus op scherp. Vlakbij het APG kantoor zijn veel straten afgezet of zodanig ingedund dat er maar 1 (ipv 5 ) rijstro(o)k(en) is/zijn. Vanmiddag hadden we vanuit het kantoor een first row view op een arrestatie van een verdachte. Dat was niet mis. De man werd door een kleine 20 agenten tegen de grond gedouwd en er rondomheen stonden nog eens een kleine honderd agenten. En dat was maar één kruising. Wow, als ze in Nederland maar 10% van dat aantal op straat zouden hebben zou het meer blauw op straat direct in effect zijn.

Collega Martijn Busscher die deze week over was zat in het hotel waar ook de VN jokers verbleven. Des ochtends trof hij op de gang en in de liften diverse kleerkasten, zo meldde hij.

Maar waarom nou de titel "NOU JA!!!!"? Welnu, ik wil des avonds even lekker achter de TV gaan hangen, en zet mijn mooie HD TV met kabelbox aan, en wat zie ik? NIETS!! Storing! Ik bel de kabel firma op en krijg een bandje waarop doodleuk vermeld wordt dat de bewoners van East Manhattan geen of slechte TV ontvangst kunnen hebben ivm met stoorsignalen van de veiligheidsdiensten.

Zeg meneer Ban Ki Moon. Ga de volgende keer lekker in de Sahara confereren! Dat scheelt ook nog eens miljoenen aan politiekosten!!

BMatital says:
Haha, leuk geschreven! :D
Ik vind die politiestoet om de zoveel xx uur wel indrukwekkend. Maar kan me voorstellen dat als je in NYC woont het op een gegeven moment irritant begint te worden ...

Posted on: Oct 01, 2008
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Het VN kantoor (uit archief)
Het VN kantoor (uit archief)
Manhattan
photo by: Fitnessguru729