Mount Tremper

Mount Tremper Summit - NY Travel Blog

 › entry 533 of 1090 › view all entries
Mount Tremper Fire Observation Station

De eerste echte excursie met de nieuwe auto! Dan wil je natuurlijk ver weg. Dus koos ik voor mijn favoriete Catskill Mountains en een middellange wandeling naar de top van Mount Tremper.

Mount Tremper heet eigenlijk Tremper Mountain en werd vroeger eigenlijk Timothyberg genoemd. Ja berg! Met zijn 840 meter hoogte is hij maar amper hoger dan de helft van de hoogste piek in de Catskills. Maar dat zegt niets, want de berg heeft zeer steile flanken die de klim met een hoogteverschil van een kleine 600 meter toch een enerverende activiteit maken. Het was bovendien ver boven de 30 °C en in het bos hing veel vocht zodat het aanvoelde als een ware tropen-expeditie.

Een andere aardigheid is de aanwezigheid van het Mount Tremper Fire Observation Station, een 14 meter hoge, uit 1917 stammende ijzeren observatie toren.

Panorama view vanaf bijna de top van de uitkijk-toren
Ik arriveerde badend in het zweet bij de toren. Kennelijk was ik de laatste bezoeker van vandaag, ik had tijdens de hike diverse tegenliggers gehad maar ik was nu de enige bij de constructie.

Ik heb er al diversen bezocht (zie o.a. de Sterling Tower, de Fire Tower op South Mount Beacon en de toren op Overlook Mountain) en ik blijf ze ergens eng vinden. De stalen poten zijn van dun metaal, en de smalle en steile trappen lijken gemaakt van rottend hout. Een bord meldde ook nog dreigend dat er maar maximaal zes personen op de toren mogen klimmen. De trap van de toren was open, maar bovengekomen bij het platform bleek dat dat afgesloten was. Ik heb dus maar even vlak onder het gesloten luik van het uitzicht moeten genieten.

Meer foto's hieronder.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Mount Tremper Fire Observation Sta…
Mount Tremper Fire Observation St…
Panorama view vanaf bijna de top v…
Panorama view vanaf bijna de top …
Panorama view vanaf bijna de top v…
Panorama view vanaf bijna de top …
Met de camera uitgestoken over de …
Met de camera uitgestoken over de…
De smalle en steile trappen van de…
De smalle en steile trappen van d…
De dunne staanders van de toren
De dunne staanders van de toren
Op weg naar beneden in het tropisc…
Op weg naar beneden in het tropis…
De route kronkelend omhoog
De route kronkelend omhoog
De route als hoogte profiel
De route als hoogte profiel
Mount Tremper Summit - NY
photo by: mdalamers