Mosaika

Ottawa Travel Blog

 › entry 512 of 1090 › view all entries
Mosaika

Na een maaltijd in Ottawa besloot ik een bezoek te brengen aan een uniek evenement in Ottawa, Mosaika. Mosaika is een uniek lichtshow die wordt opgevoerd op het terrein van het Canadese Parlement. Het parlementsgebouw zelve speelt de hoofdrol, het dient namelijk als een gigantisch projectiescherm voor een zeer indrukwekkende show die de geschiedenis van Canada behandelt.

De show begin om 21:30 uur. Het was inmiddels donker geworden en de verlichting van het gebouw werd uitgezet. Twee commentaar-stemmen (een Engelse en een Franse uiteraard) heette het publiek welkom en begonnen de diverse Canadese aspecten variëren van Indianen, Spoorwegen, kiesrecht, onafhankelijkheid, uitbreiding, radio en TV, etc.

Mosaika
etc. toe te lichten. En ondertussen projecteerden men bijbehorende afbeeldingen op het parlementsgebouw, waarbij de hoge en centrale toren ervan een belangrijke rol speelde. De ene keer zag je complete foto's, de andere keer werden er kleurrijke vlakken geprojecteerd waardoor het soms leek alsof het gebouw volledig van suiker was. Alles op een zeer smaakvolle wijze. Ik vond het geweldig!

Meer foto's hieronder! (En kijk ook eens op de website waarvan de link hierboven staat. Op die websites zie je diverse film-opnamen van het evenement.) Deze fake-tekst heb ik toegevoegd om net iets meer regels te genereren zodat deze rare website toestaat dat de bijgesloten foto ook 

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Mosaika
Mosaika
Mosaika
Mosaika
Mosaika
Mosaika
Mosaika
Mosaika
Mosaika
Mosaika
Mosaika
Mosaika
Mosaika
Mosaika
Mosaika
Mosaika
Mosaika
Mosaika
Mosaika
Mosaika
Ottawa
photo by: Jeroenadmiraal