Morristown National Historic Park

Morristown Travel Blog

 › entry 271 of 1090 › view all entries
De Wick Farm

New Jersey, ten opzichte van de meeste andere staten in de VS is het een kleine staat. In de geschiedenis van de VS heeft het echter een belangrijke rol gespeeld. De hoofdstad Trenton was ooit de hoofdstad van de VS. En in Morristown had George Washington zijn hoofdkwartier.

In de winter van 1779 had het Continental Army, een leger met manschappen uit de staten New York, Connecticut, Maryland, New Jersey, Rhode Island, Pennslylvania, Massachusetts en zelfs Canada dat onder leiding stond van Generaal George Washington, zich geposteerd in de heuvels van Jockey Hollow rond Morristown. De Britse troepen bezetten New York City massaal en de nabije ligging van Morristown maakte het strategisch een ideale plek.

Het zou Washington en zijn manschappen echter spoedig duidelijk worden dat de echte vijand for the time being niet de Britten maar de winter zou zijn.

Tamboer
De winter die inviel bleek een van de strengsten ooit geregistreerd. Sneeuw en kou teisterden de manschappen die aanvankelijk alleen over tenten beschikten. Men toog op bevel van Washington aan het bouwen van blokhutten. Ook de nabij gelegen Wick Farm kon af en toe enige support bieden in het gevecht tegen de kou, sneeuw en honger.

Heden ten dage bevindt zich op dezelfde plek een National Parks Service site, Morristown National Historic Park. Omdat volgende week mijn National Parks pas verloopt besloot ik zeer profiteur-achtig vandaag maar eens naar deze New Jersiaanse site af te reizen. Het weer zat ook weer zeer mee, vandaag zelfs 34 °C. Dus, ideaal!

De NPS stelde me ook hier weer niet teleur. De locatie heeft qua landschap wel wat weg van het Nationaal Park Veluwezoom in Nederland.

Loods van de Wick Farm
Een bosrijk en glooiend heuvelend land. Rondom de eerder genoemde Wick Farm heeft men alles hersteld zoals het er vroeger uit moet hebben gezien. En om dat wat extra luister bij te zetten waren er zo'n 40 vrijwiligers aanwezig, verkleed in uniformen en kleding van die tijd. Zo liepen er fraai uitgedoste boerinnen rond, alsmede vele soldaten en generaals en burger-volk.

Een "generaal" was bezig een groep kids van bezoekers te drillen en ze te leren omgaan met nep houten musketten. Dit deed hij zo succesvol dat de ouders van een van die kids de generaal aanbood om tegen betaling ook thuis eens langs te komen... Verderop legde een soldaat aan de omstanders uit hoe een musket werkte. Elders speelden een tamboer en piccoloïst marsmuziek en in de boomgaard van de boerderij werden kanonnen afgevuurd. Dit alles omringd met de prachtige witte en roze bloesems. De stralende zon en verzengde hitte maakte het alleen lastig voor te stellen hoe de kou er ooitgeweest moet zijn.

Elders op het terrein waren enkele blokhutten nagebouwd. Erg aardig allemaal!

Meer foto's hieronder!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
De Wick Farm
De Wick Farm
Tamboer
Tamboer
Loods van de Wick Farm
Loods van de Wick Farm
De boomgaard van de Wick Farm
De boomgaard van de Wick Farm
Loods van de Wick Farm
Loods van de Wick Farm
Binnen in de Wick Farm
Binnen in de Wick Farm
Binnen in de Wick Farm
Binnen in de Wick Farm
Een militair drilt aanwezige kids …
Een militair drilt aanwezige kids…
De generaal
De "generaal"
Een soldaat legt de werking van ee…
Een soldaat legt de werking van e…
Kampement
Kampement
Een boerin heeft net proviand afge…
Een boerin heeft net proviand afg…
Kampement
Kampement
Onderhoud der wapenen
Onderhoud der wapenen
Kampement
Kampement
The loo
The loo
Vurige brem
Vurige brem
De hutten
De hutten
De hutten
De hutten
Schoorsteen van de hutten
Schoorsteen van de hutten
Een impressie van hoe het er in de…
Een impressie van hoe het er in d…
Morristown
photo by: mdalamers