Mianus River Gorge

Bedford Travel Blog

 › entry 119 of 1090 › view all entries
De Mianus in de Gorge

Mooi weer, nieuwe auto, benieuwd hoe upstate NY er verder uit ziet, een mooi boek met hikes en zin om te hiken. De ideale combinatie om dan maar gewoon er eens op uit te gaan. gewapend met het eerdergenoemde boek, een rugzak vol met ijskoud water en een blikje cola.

Het boek wees mij naar de Mianus Gorge, een mooie wandeling van New York State naar Connecticut.

Tomtom bracht me er zonder problemen heen. Hoe noordelijker ik kwam hoe heuvelachtiger alles werd. De bergbeekjes namen ook toe. Geweldig na nog geen uur rijden zit je hier in een heel ander lanschap en maakt de hectiek van de grote stad plek voor rust, schone lucht, en een gevoel van vakantie.

Vlakbij een mooi landhuis met een waterval gebood Tomtom mij de hoofdweg te verlaten en belandde ik op een onverharde weg die weldra naar een parkeerplek leidde.

De mianus
Aldaar hing een duidelijke kaart en startte ik mijn wandeling.

Zoals bij de meeste parken eerst geciviliseerd en rolstoel toegankelijk. Maar al gauw afwisselend naast een heldere beek en klimmend over stijle hellingen. Dit alles in een groen bos met veel sprengen, en groene varens. Aan het einde van het pad een echte waterval. Beslist geen Niagara maar zeker een leuke afwisseling. Ook apart was een (voormalige) mica groeve.  Hier lagen klompen steen die je laagje voor laagje kon afpellen.

Zie de bijgaande foto's voor een impressie! Of zie de website van Mianus River Gorge hier. Zoals bij de meeste parken eerst geciviliseerd en rolstoel toegankelijk. Maar al gauw afwisselend naast een heldere beek en klimmend over stijle hellingen. Dit alles in een groen bos met veel

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
De Mianus in de Gorge
De Mianus in de Gorge
De mianus
De mianus
Uitzicht op het reservoir waarin d…
Uitzicht op het reservoir waarin …
Havemeyer Falls
Havemeyer Falls
De Mianus
De Mianus
Mica stukjes op de grond
Mica stukjes op de grond
Een enorme worm
Een enorme worm
Bedford
photo by: mdalamers