The Mets vs the Tigers

Queens Travel Blog

 › entry 493 of 1090 › view all entries
Ik demonstreer de handschoenen die uitgedeeld werden (foto: Wanda Guzmán)

Bijna twee jaar geleden had ik de eer om een wedstrijd van de New York Mets mee te mogen maken, zie hier! Collega Peter nodigde me uit om vandaag nogmaals een bezoek aan een game van dit beroemde New Yorkse baseball team te brengen. Samen met collega's Gerry en Wanda. Wanda is de grootste Mets-fan die ik ken.

In die twee jaren is er wel het nodige veranderd. Zo is het Shea Stadium, het stadium waar ik destijds te gast was, inmiddels vakkundig tegen de vlakte gegooid en heeft het plaats gemaakt voor een parkeerterrein, dat het gloednieuwe stadion, Citi Field bedient. (Zie hier voor een mooie zelfgemaakte luchtfoto van de twee stadions.) En door mijn nimmer aflatende (ahum) inspanningen in het APG Softball team heb ik ook iets meer (en ook niet meer dan dat) grip op het spel en zijn regels.

Middenin de hal van het Citi Field Stadium, het nummer van voormalig speler Jackie Robinson (foto: Wanda Guzmán)

We togen per subway 7 naar het Baseball Paleis. Peter liet ons nog even de plaquettes op het huidge parkeerterrein zien die de plaatsen van de vroegere honken markeren. In het stadion bezochten we snel even een soort van mini museumpje met allemaal Metsiaanse zaken waarna we naar ons vak togen. Uiteraard sloegen we eerst hotdogs, bier en cola in waarbij ik de formele aankoper van het bier was daar Peter zijn legitimatie (waar ze bij iedereen naar vragen) verlopen was.

De game was vandaag tegen de Detroit Tigers een team dat normaal in de Major Leage, de afdeling van de New York Yankees, speelt. Ondanks dat en ondanks de goede reputatie van de Tigers werden ze ingemaakt door de Mets. Gerry, die mij normaal Engelse lessen geeft, heeft zich gedurende deze avond opgeworpen als baseball professor, want softball is geen baseball en dus wist ik toch nog een heleboel niet...

Het was een zeer leuke avond! Pete, hartelijk dank!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Ik demonstreer de handschoenen die…
Ik demonstreer de handschoenen di…
Middenin de hal van het Citi Field…
Middenin de hal van het Citi Fiel…
Queens
photo by: wendyxx