The Mets

Flushing Travel Blog

 › entry 123 of 1090 › view all entries

In 1957 verlieten de twee baseball teams van New York (The Brooklyn Dodgers en The New York Giants) de stad en bleef NYC achter zonder grote baseball club. Na enige inspanningen van locale notabelen werd uiteindelijk een nieuw team geformeerd, The Mets.  De thuisbasis werd het Shea Stadium in Queens. De Mets spelen bijna elke avond. En ik was daar nog nooit bij geweest.

Mijn collega Peter Calabro was zo goed om daar verandering in te brengen. Pete is een grote Mets-fan en heeft via-via relaties om af en toe meerdere kaarten voor een game op de kop te kunnen tikken. Zo ook deze dag. Hij maakte er direct een soort bedrijfsuitje van, zo gingen we met het hele APG-US reporting team naar de match tegen de Arizona Diamondbacks.

Mega toerist!

Per subway 7 reden we af naar het Shea Stadium. Een groot stadium wat qua ambiance erg op de Amsterdam Arena lijkt. Hier en daar wat hoekiger, wat mij inspireerde tot de insulting uitspraak dat ik het net een parkeergarage vond. Bij de ingang word je gefouillieerd en stroomden de massa's supporters, gehuld in de blauw-oranje kleuren van The Mets binnen.

Binnen leidde Pete ons naar onze stoelen, een perfecte plaats vrij dichtbij het veld. Op knal-oranje stoeltjes! Dat heb ik weer hoor. Ontvlucht ik dat EK-circus in Europa en zit ik op Oranje stoelen.......

Het ging er net als in de film aan toe. Overal liepen hotdog-, popcorn-, en bierverkopers rond. De supporters wachtten geduldig af. De spelers liepen wat warm. De officials drentelden wat rond. De security stond bars kijkend aan de rand van het veld.

Een highschool band blies zich de longen uit het lijf. En het stadion stroomde voller en voller. Niet als in de film: om de 4 minuten kwam er een grote Jet precies over het stadion aangevlogen. Opmerkelijk: geen hekken, geen stewards, geen vak voor New York en een vak voor Arizona, geen opgefoktheid. Puur relaxheid en sfeer! Op advies van de heren collega's heb ik mij zelf getracteerd op en hotdog. Mijn eerste hotdog in NYC.

Een strenge  speakerstem sommeerde ons om op te staan voor het spelen van de National Anthem. Een in een zwart pak gehulde operazanger betrad het veld en zong het volkslied, con espressione, en zonder begeleiding. Om mij heen stond men met opgeheven hoofd en het hand op het hart, als ware Mr George W. himself binnen kwam wandelen.

The Arizona Diamondbacks aan slag

Hierna begon de match. Met bewondering voor de collega's die ik de meest basale vragen stelde over de spelregels zat ik verbijsterd toe te kijken. Het spel is vrij fragmentarisch. Het duurt lang eer er actie is, en voor je het weet zijn er drie OUT en wordt er gewisseld. Dat laatste gaat weer gepaard met de nodige warming-ups etc. Grote schermen geven de score weer, maar ook gegevens over de spelers die aan slag zijn etc. Verder is het veel gevaarlijker dan ik dacht. Je moet echt je ogen continue op de bal houden want in 2 van de 5 keren belandt de bal midden in het publiek. Een volgende hersenschudding leek mij geen goed plan....

Helaas gooide het weer roet in het eten. Halverwege de match was er ineens vanuit het niets een heftige storm en trok de lucht volledig dicht. Het veld werd afgesloten en de menigte begon naar de uitgang te rennen. Wij zijn ook maar gegaan, en op het monent dat ik het station van de metro in stapte begon het inderdaad te ho-zen.

Ik vond het een geweldige avond! Peter, hartelijk dank voor dit leuke initiatief!

By the way: De Mets hebben met 9-5 verloren!

(Meer foto's hieronder)

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Mega toerist!
Mega toerist!
The Arizona Diamondbacks aan slag
The Arizona Diamondbacks aan slag
Het Shea Stadium (niet de parkeerg…
Het Shea Stadium (niet de parkeer…
De operazanger zingt het volkslied
De operazanger zingt het volkslied
Hetscorebord met de speler-info
Hetscorebord met de speler-info
Flushing
photo by: vulindlela