Meteorologische vluchteling - De Adirondacks

Lake Placid Travel Blog

 › entry 284 of 1090 › view all entries
De Rest area met Frans Accent

Hoera! We hebben een lang weekend. Maandag de 25e is het Memorial Day en dan is het eindelijk hier (na de vele dagen die de Nederlandse collega's vrij hadden) eindelijk weer eens een vrije dag.

Maar helaas. Nu al voor het vierde weekend op rij, is de weersverwachting niet echt jofel. Bewolking, grauw, onweer, etc. En dat na drie dagen door de week met bijna 30 °C en veel zon. Maar ja, door de week heb je daar niet veel aan....

Na enig gespeur op het internet kwam ik er achter dat een regio die ik al tijden eens wil bezoeken, de Adirondacks, wél redelijk weer zou krijgen. Ik vond er ook een leuk en redelijk betaalbaar hotel, dus noordwaarts.

De Adirondacks is weer een van die verrassende dingen die New York state bevat.

Een vergelijking tussen de Adirondacks (bovenaan, één-derde van rechts) en andere parken in de VS
Het is een berggebied dat een soort van natuurpark-status heeft. Er lopen wel wegen doorheen, er zijn ook dorpen maar daaromheen is er veel aandacht voor de natuur. Met een oppervlakte van 25.000 km² (dat is meer dan de helft van Nederland!) is het tevens het grootste natuurgebied van de VS (groter dan de Grand Canyon, groter dan de Everglades, groter dan Death Valley!)

Het enige nadeel, het ligt een dikke 450 kilometer naar het Noorden, circa 90 kilomter van de grens met Canada. Circa vijf uur (non-stop)rijden. Ik vertrok al redelijk laat, 12:30h van huis. En liep meteen al bij de George Washington brug vast op de Memorial Day file. Ook later op de New York Thruway was het weer flink filerijden. Gelukkig kon ik na de Woodbury Toll Barrier doorrijden. Langs de Catskills (33% van de weg), langs Albany (half-way) en verder.

Chappel Pond
Op de Interstate 87, van Albany naar Montréal, kon je merken dat je Quebec (Canada) naderde. Ineens werd veel informatie ook in het (min of meer) Frans aangegeven. Maar wel met een Engels accent. In plaats van "Bienvenue á Lac Schroon Aire des repos" schreef men "Bienvenue Schroon Lake Aire des repos" en "Centre d'accueil des Hautes Pics" werd: "Centre d'accueil des High Peaks". Maar toch! Chapeau!

Tegen een uur of 19:00 verliet ik de interstate en ging toen echt de High Peaks in. Nog 30 mijl te gaan naar mijn logeer-locatie. De Olympische Winterspelen stad Lake Placid (zie log van morgen). Ineens ontvouwden de machtige bergen zich. Vergeleken met de Bear Mountain regio, of de Catskills leek dit toch wel een graadje echter. Geen Alpen of Rocky Mountains, maar met de 1629 meter hoge Mount Marcy, het hoogste punt van New York State, en de vijfde berg van Noordoost USA, toch zeer bergachtig.

Morgen vroeg op om rond te kijken. I like it already!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
De Rest area met Frans Accent
De Rest area met Frans Accent
Een vergelijking tussen de Adirond…
Een vergelijking tussen de Adiron…
Chappel Pond
Chappel Pond
Chappel Pond
Chappel Pond
Chappel Pond
Chappel Pond
Lake Placid
photo by: mnico78