Met APG naar The New York Knicks in Madison Square Garden

Manhattan Travel Blog

 › entry 238 of 1090 › view all entries
De view die ik op het spel had

Cisris of niet, APG blijft goed voor het moreel van zijn werknemers zorgen. Derhalve was er een outing gepland voor alle medewerkers die dat leuk vonden, naar een Game (Match mag ik niet zeggen legde men mij later uit) van het beroemde Basketbal-team The New York Knicks.

 

Voor mij weer een meervoudige première. Ik was nog nooit naar een basketbal-game geweest, en al helemaal niet naar de beroemde NY Knicks en ook het sportwalhalla, Madison Square Garden, had ik nog nooit mogen betreden. Men speelde ook nog eens tegen de Cleveland Cavaliers uit Ohio, het team van de sterspeler James Lebron ("King James").

 

Madison Square Garden is trouwens ook een aparte instantie.

Defense!
Het huidige gebouw is reeds he 4e gebouw met die naam. Het eerste werd in 1890 gebouwd aan 26th Street en Madison Avenue (vandaar de naam!) Het tweede stond ook daar. Het derde, echter verrees aan 50th Street en 8th Avenue. En het huidge gebouw treft men aan op 7th Avenue en 33rd Street. De straat waar ik note bene een maand in gewoond heb....

 

Gewapend met het ticket voor de Game en een consumptiebon voor een Hotdog, een zak chips en een emmer cola, toog ik samen met collega's Stuart en Gerry richting het sportpaleis. Net zoals bij mijn bezoek aan The Mets was de entree simpel edoch efficiënt. Een hele serie roltrappen voerden ons naar boven, en naar boven, en naar boven. Toen ik dacht dat we onderhand op de zelfde hoogte als de Top of The Rock zaten togen we de enorme zaal in. Die al bijna volledig volgeladen zat vol met vrolijke fans. Net als bij The Mets zat alles dwars door elkaar en was de sfeer prima.

 

In de diepte was een geel vlak, als je beter keek bleek dat het speelveld te zijn.

Mijn gewaardeerde (ex directe en nu gewone) collega's Frank Ingrassia (l) en Peter Calabro (r)
Maar gelukkig hadden ze overal TV- en computerschermen hangen zodat je ook kon zien hoe die krioelende mieren daaronder er uitzagen. De computer-schermen vertoonden een hele info-stroom aan onbegrijpelijke informatie.....

 

Voor het begin van de Game was het weer een heel spektakel met uniformen vlaggen en volksliederen. Maar dan ineens begon het. En voor je het door had was het 10 - 0 voor de Cavaliers. En wederom voor je het wist lag alles stil omdat het Time-out was. De hele avond was zo één grote timing, want alles wordt door de TV reclames bepaald. Gedurende die Time-outs word je echter prima vermaakt hoor. Zo werden er Knicks T-shirst de zaal ingeschoten, was er een Continental Vliegticket loterij, werden om de haverklap celebrities die in het publiek zitten ingezoomd, traden de Knicks City Dancers en de Knicks Acroback Tumblers op. Er waren overigens een stuk of zeven celebrities in de zaal, ik kende echter alleen Mel B van de Spice Girls en Whoopy Goldberg.

De onvermijdelijke snack verkopers

 

Gedurende de Game word er ook van alles aan gedaan om de supporters tot supporten aan te zetten. Van tijd tot tijd galmt er een klapsignaal uitgezonden op het ritme van "Go Knick Go!" en van tijd tot verschijnen de spelers op de computer-schermen en melden dat ze ons nodiog hebben. Gevolgd door grote teksten als "SCREAM!", "LET'S  GET LOUD".

 

Ondanks dat stonden de New Yorkers na de eerste twee quarters nog steeds achter. De hele tijd was het verschil zo'n 10 á 3 punten. Totdat het even 81-80 voor de Knicks stond. Jawel! Pure euforie brak los in de zaal. Maar die duurde slechts 15 seconden want daarna namen de Cavaliers de leiding weer en lieten dat niet meer los. Eindstand  102 - 107 voor de Knicks.

 

Toch was het een spannende match en een leuke avond!

 

Meer foto's hieronder!

 

 

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
De view die ik op het spel had
De view die ik op het spel had
Defense!
Defense!
Mijn gewaardeerde (ex directe en n…
Mijn gewaardeerde (ex directe en …
De onvermijdelijke snack verkopers
De onvermijdelijke snack verkopers
Het hele circus op hetveld geduren…
Het hele circus op hetveld gedure…
De consoles tijdens het national a…
De consoles tijdens het national …
Halfway 52 - 57
Halfway 52 - 57
The Knicks City Dancers
The Knicks City Dancers
Het veld, als je er in de pauze ev…
Het veld, als je er in de pauze e…
Manhattan
photo by: Fitnessguru729