Manhattan per fiets

Manhattan Travel Blog

 › entry 523 of 1090 › view all entries
Langs de Hudson

Jawel! U leest het goed! Ik ben wezen fietsen! En niet op het veilige Governor's Island, zoals ik enige tijd geleden deed (zie hier) maar op het grote boze Manhattan!

Sana had te kennen gegeven dat dit haar wel een leuke activiteit leek. En ik was het daar helemaal mee eens. Ik vond alleen dat de verhuurbedrijven achterlijk hoge prijzen vroegen. Tot wel 60 dollar per dag! Via het internet vonden we een verhuurbedrijf, City Bike Rentals of New York, dat wat normalere prijzen bood maar op een heel vreemde locatie zat. Namelijk in een parkeergarage van een hotel. Aan de buitenkant kon je totaal niet opmaken dat ze daar zaten. Wat vertwijfeld liepen we de garage toch maar even in, en jawel, daar stond een berg met fietsen die er goed uitzagen. De verhuurders deden ook niet moeilijk met het afgeven van borgsommen of paspoorten dus al gauw waren we op weg.

Langs de Hudson

En we begonnen zo dus in het diepe. We moesten direct al Eight Avenue oversteken en daarna zaten we meteen al op Broadway.... gelukkig op het stuk waar ze recent een afgesloten fiets-zone hebben aangelegd. Via 55th Street reden we westwaarts, het viel me nu eigenlijk pas op hoe stijl de straten nog zijn. Na het oversteken van vijf Avenues bevonden we ons andermaal aan de West Side, waar we via de Hudson River Greenway en het Riverside Park noordwaarts reden. 

Dit is werkelijk een prachtige route die ik zeker ga toevoegen aan mijn avenue hikes. Het fietspad is gloednieuw en afwisselend. Het viel me nu ook op dat Manhattan veel kleiner is dan je denkt. Als je je wandelend of met de auto voortbeweegt schiet het allemaal niet erg op.

Langs de Hudson (Foto: Sana van Iddekinge)
Maar nu we vlogen we echt over het eiland.

Het einddoel was het kleine rode vuurtorentje (zie hier) onder de George Washington Bridge. Onderweg zagen en bewonderden we onder andere: het prachtige mini parkjes, een oude locomotief, de brug van de vroegere ingestorte elevated route 9 (zie mijn weblog over 12th Ave), afwisselende views op en over de Hudson, en een noviteit voor mij, een reclame die in de lucht werd geschreven met wolken.

We reden terug via Central Park, en flinke klim omhoog. Het park viel me zwaar tegen omdat je bijna nergens mag fietsen. Na een racepartij tegen de klok en midden op de Columbus Circle bijna aangereden te zijn door een taxi lukte het ons de fiets op de minuut in te leveren.

Meer foto's hieronder!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Langs de Hudson
Langs de Hudson
Langs de Hudson
Langs de Hudson
Langs de Hudson (Foto: Sana van Id…
Langs de Hudson (Foto: Sana van I…
Een vervallen pier ten noorden van…
Een vervallen pier ten noorden va…
In het nieuwe park
In het nieuwe park
In het nieuwe park
In het nieuwe park
In het nieuwe park
In het nieuwe park
Noviteit: Schrijven in de lucht me…
Noviteit: Schrijven in de lucht m…
De oude Route 9 elevated track
De oude Route 9 elevated track
Langs de Hudson
Langs de Hudson
Het kleine rode vuurtorentje aan d…
Het kleine rode vuurtorentje aan …
Statie-foto
Statie-foto
Uit en thuis hebben we bijna de he…
Uit en thuis hebben we bijna de h…
Manhattan Sights & Attractions review
A more affordable way to rent a bike in NYC and nicely located near Central Park
This bike rental is rather hidden in a parking garage next to the Mandarin Hotel and is hardly or not visible from street level. But if you walk into… read entire review
Manhattan
photo by: Fitnessguru729