Louis' Lunch - America's birthplace of the Hamburger Sandwich

New Haven Travel Blog

 › entry 377 of 1090 › view all entries
Louis' Lunch

Zoals in de vorige log vermeld wilden Willem en Lot graag naar New Haven. Niet om de beroemde Yale University, noch om zijn fraaie New England karakter, maar voor Louis' Lunch!

Louis' Lunch is een zeer klein hamburger restaurantje aan Crown Street in New Haven. Het "instituut" werd gesticht in 1895 door Louis Lassen, en wel in een soort martkwagen. In 1900, zo gaat het verhaal, wilde een haastige klant een snack hebben die hij snel mee kon mee nemen. Louis maakte hierop een hamburger die niet in een kadetje opgediend werd maar gewoon tussen twee plakjes brood, met wat uien en tomaten afgeleverd werd. En zo was de Hamburger Sandwich geboren.

Toen New Haven groter werd werd ook de business van Louis groter zodat hij zijn wagen voor een echt restaurant kon inruilen.

Geen ketchup dus!
Eerst in een oude leerlooierij, later op de huidige locatie. En daar worden de sandwiches vandaag de dag nog steeds op dezelfde manier bereid. Dus, vers gegrilde hamburger-plakken tussen geroosterde boterhammen. Eventueel met kaas, tomaat. Ketchup en mosterd worden niet gebruikt, sterker nog, dat is "verboden". Bij de counter hangt een verbodsbord met een ketchupfles en met de tekst "who said that dirty word?". Het vlees wordt trouwens nog steeds in dezelfde uit 1898 stammende verticale grills bereid!!!

De sandwich burger smaakte prima alleen vulde hij wel vreselijk.

 Deze fake-tekst heb ik toegevoegd om net iets meer regels te genereren zodat deze rare website toestaat dat de bijgesloten foto ook vertoond wordt.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Louis Lunch
Louis' Lunch
Geen ketchup dus!
Geen ketchup dus!
New Haven
photo by: maryanntravel