Little Italy in the Bronx, het échte Little Italy

Bronx Travel Blog

 › entry 390 of 1090 › view all entries
Arthur Avenue

Vraagje aan hen die wel eens in New York City geweest zijn:  Waar ligt "Little Italy"?
Ik denk dat iedereen hier een antwoord geeft á la "dat ligt op zuid-oost Manhattan, pal tegen Chinatown aan.

Welnu, dat klopt op zich wel, maar zij die er geweest zijn zullen ook opgemerkt hebben dat Little Italy op Manhattan steeds meer little aan het worden is, Chinatown verzwelgt het.  Bovendien is het steeds meer een tourist-trap aan het worden.

Van mijn collega Anthony Bastardi, zelf van Italiaanse origine, kreeg ik de tip om eens naar Arthur Avenue in The Bronx te gaan. Daar zou het échte Little Italy liggen, zo meldde hij me. Arthur Avenue, genoemd naar de 21e president van de VS, Chester Arthur, is een van de weinige stukken in New York die niet makkelijk met de subway te bereiken zijn.

De "Arthur Avenue Retail Market"
Dus, de Mazda van stal gehaald en erheen getuft.

De weg erheen voerde langs de karakteristieke, wat trieste, Bronx tafereeltjes zoals: veel garages, wat verzakte huizen en drukke brede wegen. Maar eenmaal bij Arthur Avenue aangekomen veranderde dat allemaal. Tony heeft geen woord teveel gezegd! De Avenue en enkele omringende straten zijn oergezellig, het barst er van de Italiaanse restaurantjes, maar men vindt er ook vele bakkerijen, delicatessen-zaken, slagerijen en vishandels. Sommige deli's zijn zo populair dat men op straat in de rij staat om naar binnen te mogen. En het leuke is verder dat je ook overal echt Italiaans hoort spreken.

Het hoogtepunt vond ik de "Arthur Avenue Retail Market". Dit is een soort van overdekte markt in een van buitenaf gezien wat onooglijk gebouw. Maar als je binnen komt weet je niet wat je ziet. Een grote groenten- en fruit kraam, maar ook, pasta-stalletjes, een grote slagerij met o.a. vele Italiaanse worsten. En zelfs, een sigarenmakerij. Echt geweldig.

De eerste persoon die bij me op bezoek komt en van Italiaans eten houdt nodig ik uit om met mij een van de vele restaurants op Arthur Avenue te gaan proberen.

Meer foto's hieronder!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Arthur Avenue
Arthur Avenue
De Arthur Avenue Retail Market
De "Arthur Avenue Retail Market"
Arthur Avenue
Arthur Avenue
De Arthur Avenue Retail Market
De "Arthur Avenue Retail Market"
De zuidpunt van Arthur Avenue
De zuidpunt van Arthur Avenue
Arthur Avenue
Arthur Avenue
Arthur Avenue
Arthur Avenue
Een ruim assortiment aan olijfolie…
Een ruim assortiment aan olijfoli…
Slechts 100 straten verderop!
"Slechts" 100 straten verderop!
Bronx
photo by: WalterC