Langlaufen op Manhattan

Manhattan Travel Blog

 › entry 396 of 1090 › view all entries
Mijn trouwe ski's, na Noorwegen, Duitsland en Nederland nu ook in de VS.

Toen ik twee jaar terug naar Manhattan verhuisde heb ik mijn langlaufski's meegenomen. De winters aan de oostkust van de VS zijn immers nog échte winters met vrachten sneeuw, zo dacht ik. Echter, door de rare winters van de afgelopen jaren heb ik de twee latten nog nooit uit de kast gehaald. Tot vandaag dan! Door de heftige sneeuwstorm (zie vorige weblog entry) was er nu een overtuigend sneeuwdek.

Het liefst was ik naar een van de state parks gereden om lekker in de bossen te langlaufen, of was ik naar Central Park gegaan. Helaas kon dit niet omdat ik uitgerekend vandaag (vanmiddag) een concert had.... Zul je altijd zien.

Er moest dus vroeg opgestaan worden en dichtbij gelanglauft worden. Dus, werd het het nabijgelegen Carl Schurz Park.

De "loipe" langs de FDR
Het park lag er prachtig bij en Gracie Mansion, het huis van de burgemeester, had een toverachtige aanblik. Tot zover de euforie, want, wat was het geval, de hele stad lag plat onder de sneeuw, de avenues waren een witte massa, maar de promenade in het park was *&^&#^$^@^&#@## al geshoveld. Plan B dus, het fiets- en wandelpad langs de FDR drive. Dit pad loopt pal langs de East River maar ook pal langs de inmiddels toch alweer druk bereden FDR rondweg. Het moest maar, er lag tenminste veel sneeuw, sterker nog, er lag zelfs een loipe. Ik was dus niet de enige gek die op Manhattan langlauft.... Inderdaad, ik kwam twee maal twee langlaufers tegen.

Ik ben tot aan de 107e straat door gelauft, daar de pier in de East River bezocht en weer teruggekeerd. Net op tijd want die #@^&# shovelaars waren nu ook al het fietspad aan het ruimen.

Toch leuk voor een eerste ervaring. Ik hoop op meer sneeuw zodat ik ook eens kan langlaufen in Central Park.

Meer foto's hieronder!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Mijn trouwe skis, na Noorwegen, D…
Mijn trouwe ski's, na Noorwegen, …
De loipe langs de FDR
De "loipe" langs de FDR
Het nog niet geshovelde deel van h…
Het nog niet geshovelde deel van …
De promenade in het Carl Schurz Pa…
De promenade in het Carl Schurz P…
Gracie Mansion in de sneeuw
Gracie Mansion in de sneeuw
Gracie Mansion in de sneeuw
Gracie Mansion in de sneeuw
Manhattan
photo by: Fitnessguru729