Langlaufen in de Catskills

Belleayre Ski Center NY Travel Blog

 › entry 422 of 1090 › view all entries
De "Easy Trail"

Op 20 december had ik mijn langlauf-debut in de VS (zie hier). Op dat moment, door andere verplichtingen op die dag, op Manhattan zelve. Vandaag echter, heb ik het wat grootser aangepakt en ben ik bij het ook al eerder beschreven (zie hier) Belleayre Ski Center geweest.

Dat was nog niet zo simpel. Mijn auto staat immers in The Bronx geparkeerd en ik vond het wat gek (en ook een gedoe) om bepakt met ski-schoenen, stokken en latten plaats te nemen in de subway. Dus de avond ervoor haalde ik de Mazda reeds naar Manhattan en kon deze wonder boven wonder op 89th street vlakbij Post Toscana parkeren.

Vandaag dus op weg naar de Catskills, waar volgens de website van Belleayre voldoende sneeuw zou liggen.

De "Most Difficult Trail" voor ik er langs kwam
Dat viel behoorlijk tegen, maar inderdaad er lag op de loipes van Belleayre sneeuw. Maar dat was het dan ook. Verwend als ik ben in Rauland (Noorwegen) waar men prachtige loipen oprijdt, trof ik hier alleen maar bordjes met "X-country Ski Track starts here", waarna ik een mooi besneeuwd pad het bos in zag lopen. Niks loipe, niks prepared! En ik was kennelijk ook de eerste gek sinds de laatste sneeuwval (van 3 dagen terug) die op het idee kwam te gaan langlaufen. MOEMF!

Maar goed ik had niet voor niets zo'n eind gereden. En de omgeving was hoe dan ook mooi. Dus gewoon van start gegaan. Ik begon op de loipe met het predicaat Easy. Dat was inderdaad Easy, alleen maar rechtuit. Daarna nam ik More Difficult wat inderdaad difficult was maar dat kwam vooral doordat er weinig sneeuw op het pad lag.

De "Most Difficult Trail" nadat ik er langs kwam
De Most Difficult loipe uiteindelijk, was inderdaad heel difficult, dat kwam echter meer doordat de route vrij slecht gemarkeerd was. Op een gegeven moment stond ik ineens op de skipiste van het ski-centrum.  De snowboarders en skieërs vlogen voorbij.....

Ik had geen zin om terug te gaan over de slechte "loipe" en aangezien de piste als "Easy" gemarkeerd was, en hij er zeer goed "gegroomed" uit zag, en er bovendien by far makkelijker uit zag dan menig heuvel in Noorwegen, ben ik maar gewoon de skipiste afgeskied. Dat ging prima. Je zag de skieërs wel raar opkijken..... Het ging zo goed dat ik het nog drie keer gedaan heb, eerst 100 meter klimmen en dan 100 meter naar beneden zoeven. Toch wel leuk. Alleen de volgende keer ga ik alleen al het echt gesneeuwd heeft!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
De Easy Trail
De "Easy Trail"
De Most Difficult Trail voor ik …
De "Most Difficult Trail" voor ik…
De Most Difficult Trail nadat ik…
De "Most Difficult Trail" nadat i…
Belleayre Ski Center NY
photo by: mdalamers