Lang weekend Nevada, California en Utah: Dag 7 Mt. Charleston en het vertrek

Mount Charleston Travel Blog

 › entry 459 of 1090 › view all entries
Fletcher Canyon met op de achtergrond Mount Charleston

Mount Charleston ligt zo'n 56 kilometer ten noordwesten van Las Vegas en is de hoogste berg van zuid Nevada (de 8e van heel Nevada). De berg maakt deel uit van de Sping Mountains, de bergketen ten westen van Las Vegas. Mount Charleston is 3633 meter hoog, dat is circa 3 kilometer hoger dan Las Vegas zelf!

Het was vandaag mijn laatste dag in de west. Helaas zou er hondenweer komen. Regen, kou, bewolking,... SLECHT! Het oorspronkelijke plan was een bezoek te brengen aan het Mojave National Preserve, in Californië. Maar dat leek ons niet zo'n goed plan met dat rotweer. Zeer verbaasd waren we, toen we die ochtend gingen buffetten, dat het prachtig zonnig weer was.

Fletcher Canyon
Wel iets koud en in der verte wel wolken.

We besloten, als alternatief voor de Mojave, naar Mount Charleston te rijden. Dat was lekker dichtbij en toch bijzonder. En dat is het inderdaad. Je begint weer in de droogte en vlakte van de woestijn en slaat dan af naar het westen en rijdt dan heel vals plat verder. Je merkt eigenlijk niet  dat je stijgt. Alleen zie je wel de bordjes 3000 ft, 4000 ft, etc. etc. En ineens zie je de vegetatie veranderen van droog en kaktus, naar Joshua Tree, naar struiken, naar bomen, naar dennen, en uiteraard verscheen er weer sneeuw, daar was ik onderhand al aan gewend!

Op circa 2100 meter hoogte, op de flank van Mount Charleston troffen we een trail head, de Fletcher Canyon Trail. Niet te heftig, zo leek het, dus ideaal, want we waren best gaar. De trail startte tussen de droge rotsen en dennenbomen.

Mijn sneeuw-creativiteit
Maar, hoe verder we kwamen des te meer sneeuwvelden we tegen kwamen. Halverwege heb ik me even laten gaan en heb ik een echte sneeuwpop geconstrueerd!

De hike eindigde bij een bron. We hebben ons best gedaan, maar hoe verder we kwamen des te meer sneeuw we moesten ondergaan. Op het laatst was het echt ploegen. Volgens mij hebben we de bron bereikt maar dat is wat lastig te zeggen daar de bron volledig ingesneeuwd was.

Toen we bij de weg (en de auto) terugkwamen betrok de lucht ineens en nog ineenser ging het zomaar sneeuwen! De ranger in het visitor's Center legde ons uit dat het dit jaar zo sneeuwerig is dat de wintersport-locaties op Mount Charleston langer open bleven.

Die avond was mijn daar dan mijn vertrek. Een wereldreis op zich. Ik vertrok van Las Vegas naar Los Angeles, daar nam ik het vliegtuig naar Dallas om van daar midden in de nacht naar New York LaGuardia te reizen. Het enige voordeel van deze rare route en reis-tijden was dat de vliegtuigen bijna leeg waren en ik zowaar drie stoelen op een rij voor mezelf had. Dat slaapt goed!

Meer foto's hieronder!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Fletcher Canyon met op de achtergr…
Fletcher Canyon met op de achterg…
Fletcher Canyon
Fletcher Canyon
Mijn sneeuw-creativiteit
Mijn sneeuw-creativiteit
Fletcher Canyon
Fletcher Canyon
Stijl!
Stijl!
Stijl!
Stijl!
Nabij de bron
Nabij de bron
View vanuit de Sahara
View vanuit de Sahara
Wachten op McCarran Airport
Wachten op McCarran Airport
Mount Charleston
photo by: ChelleLV