Klantenservice-leed

New York Travel Blog

 › entry 141 of 1090 › view all entries

Amerika is het land van de service, zeggen ze wel. En, OK, vergeleken bij het onbehouwen gedrag van veel Nederlandse "klantvriendelijke" instanties is dat wellicht ook wel zo. Maar zoals bij alles, te veel is vaak niet goed. En dat is hier dus helaas dan ook wel weer het geval. Ziehier welke ellende ik moest ondergaan bij het bellen naar mijn (US) ziektekosten verzekeraar.

Tijd van bellen: 18:15 uur NY tijd.

Ik draai het nummer (een 1-800 dus heel klantvriendelijk) van de verzekeraar. En een computer met een klantvriendelijke dames-stem neemt onmiddellijk de telefoon op. Prima, dat is nog eens klantvriendelijk!
"Good Evenening. Welcome to XYZ. To improve our service your call may be monitored. First, are you an XYZ member or a medical provider?"

Ik wacht geduldig op de press 1 en press 2 opties.

Maar niets...... Pas na een hele tijd:
"Sorry, I didn't hear you."

AHA! Ik moet dus kennelijk iets inspreken ipv iets intypen. Wow, dat is klantvriendelijk!
"Briefly describe the reason for your call today. You might say, 'I have a question.'"

Juist, nu wordt er dus weer wel gezegd dat ik moet praten. Met een zo George Bush-achtig mogelijke stem zeg ik "I have a question".
"Sorry. I do not understand you. Please try again".

Nou dat zal meneer B denk ik ook vaak overkomen. Erg klantvriendelijk!
Ik ga over op mijn gewone polder-Engels. Maar ook dat wordt niet begrepen. En ik moet het nogmaals doen.

Op een korzelige manier schreeuw ik, de stem onderbrekend, "QUESTION!!!!" Ah! Dat werkt!
"OK I can help you with that.

" zegt de stem mij op optimistische toon. Nu zal het vast allemaal wel goedkomen, dacht ik nog. Maar neen...

"Please say your account number" draagt de stem mij vriendelijk edoch beslist op. Oh jee! Dat is een getal van 9 cijfers.... Gelijk een gediplomeerd waterstanden-nieuwslezer begin ik cijfers uit te spreken. En,... oh wonder. De dame lijkt me te begrijpen. Zie je wel, toch best klantvriendelijk!

Hongerig naar meer vraagt ze en passant ook nog naar mijn geboortedatum. Te vroeg gejuichd. Terwijl ik van alles in de telfoon wouwel blijft ze maar "sorry" zeggen, en dat is natuurlijk heel klantvriendelijk, maar ik krijg er een punthoofd van. Na enkele pogingen zegt ze, oneindig klantvriendelijk, dat ze me niet kan helpen, en ineens is ze weg, en hoor ik tuuut-tuuut-tuut....  HEEL KLANTVRIENDELIJK!

Ik probeer het gewoon nog een keer. Geroutineerd nem ik de eerste hindernissen. En kom zonder veel problemen bij de verjaardag aan, maar daar gaat het weer fout. Maar nu geeft de dame me, best wel klantvriendelijk, de tip de datum in te typen.... En klantvriendelijk als het systeem is, mag ik verder!!! JUICH! Inmiddels ben ik een ruime tien minuten verder.....

"Thank you! Are you Mitcheel Dee?" Vraagt de stem opgewekt. Ik heb geen idee wat ze nu weer bedoelt. Zou ze een enge ziekte bedoelen? Maar nee, dat zou immers niet klantvriendelijk zijn. "Sorry?" zeg ik nog, en zowaar, de stem reageert daar buitengewoon klantvriendelijk op door mij nogmaals te vragen of ik "Mit-sjiel Die", ben. Ach natuurlijk! Ze probeert, en dat is charmerend klantvriendelijk, natuurlijk mijn naam en eerste initiaal uit te spreken.

"Yes!!!!"" schreeuw ik een woedeaanval nabij zijnd in de speaker van de telefoon. Het helpt. eindelijk komt ze ter zake en vraagt ze me wat ik wil. "Customer Representative!!!!!" tetter ik in de hoorn. En ook dat wordt weer feilloos vertstaan. Tranen van pure euforie staan op het punt door te breken. Nu gaat het gebeuren. Na een kwartier klieren mag ik eindelijk mijn vraag gaan stellen!
"I am sorry. Our customer service is open from 8:00 am to 6 pm. Please try again later. Thank you for calling XYZ." Tuut-tuut-tuut....

"Heel klantvriendelijk!", denk ik nog.......

Gelukkig maakte een mooie zonsondergang weer een boel goed!

 

Paulovic says:
Fijne klantvriendelijkheid om niet meteen te melden dat ze nu niet bereikbaar zijn!
Posted on: Mar 11, 2016
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
New York
photo by: herman_munster