Kerstgevoel

New York Travel Blog

 › entry 28 of 1090 › view all entries
Bryant Park met op de achtergrond de Canadese kerstboom.

Door de hectiek van de afgelopen dagen heb ik nauwelijks iets kunnen zien van de steeds groeiende kerstsfeer in NY. Die is al in volle heftigheid losgebarsten. Het is vrijdag-avond en er is nu even helemaal niets te regelen, tijd voor een kleine kersttocht door NY.

In het hotel is de hele lobby in dennentakken gehuld. In de hal ban het ABP-kantoor staan enorme kerstbomen. Op de starten staan, net als in de film, mensen van het leger des heils met van die bellen te collecteren. Ik heb nog geen kerstman met bel gezien trouwens. Her en der staan op straat mensen met een scala aan instrumenten kerstmuziek te spelen.
In Bryant Park, pal achter de grote bibliotheek, heeft mijn nieuwe bank, Citi Bank, een grote kunstijsbaan aangelegd die je for free kunt gebruiken.

Zelfs meneer Bryant himself moet er aan geloven.
Ik verheug me al op de aankomst van mijn spullen, want daar zitten ook mijn schaatsen bij!
Verder in BP een mooie Duitsland-achtige kerstmarkt met stalletjes waartussenin een enorme, door Canada geschonken, kerstboom staat. Dergelijke kerst-markten tref je trouwens ook op Union Square en in de zuidwest hoek van Central Park.
Wat nog meer?
Bij het Rockefeller Center staat de grootste kerstboom van NY. Een echte boom, die nog groter is dan die in Bryant Park. De grote winkels zijn natuurlijk ook een kerst walhalla, Macy's zit helemaal in de lampjes en een winkel op fifth Avenue had in zijn etalahges allemaal diorama's met bewegende winterlandschapjes geïnstalleerd, erg fascinerend.

Op de straten staan, vooral bij de bloemenwinkels, overal kerstbomen, die overigens pittig geprijsd zijn. Een kleine boom kost al zo'n $50, een middelgrote $90 en een grotere doet al gauw $130.  Maar ze vliegen als broodjes over de toonbank. Zoals dat in de USA gebruikelijk is, groot! Stond ik gisteren in de lift van mijn appartement en komt er ineens een kerstboom binnenwandelen, met ergens diep tussen zijn takken verstopt, zijn eigenaar er aan vast, de boom paste maar net in de lift.....

 

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Bryant Park met op de achtergrond …
Bryant Park met op de achtergrond…
Zelfs meneer Bryant himself moet e…
Zelfs meneer Bryant himself moet …
Wie is groter?
Wie is groter?
Een van de dioramas op 5th Avenue.
Een van de diorama's op 5th Avenue.
De ijsbaan op Bryant Park.
De ijsbaan op Bryant Park.
De kerstboom in de hal van het Chr…
De kerstboom in de hal van het Ch…
New York
photo by: herman_munster