Kerstdiner in de bibliotheek

Manhattan Travel Blog

 › entry 213 of 1090 › view all entries
Astor Hall

In mijn vorige weblog entry "beklaagde" ik me er over dat ik nog niet erg in de Kerststemming was. Dé manier om dat te veranderen is het bijwonen van een typische Amerikaanse Kerst party. En dat is iets wat zeker is, een Amerikaanse kerst Party is een Party met Capital P daar kan geen enkele NL party aan tippen... ;)!! Via via kon ik deze party bezoeken. Een aanbod dat ik natuurlijk graag aan nam. Te meer omdat de plaats van de party in een van de mooiste lagere gebouwen van New York, the public Library in Bryant Park was.

Ik moet nog steeds eens een item in dit weblog wijden aan dit fenomenale gebouw. Op de plek waar het gebouw nu staat was vroeger het Croton Reservoir, één van de vele water-voorraden die de stad vroeger had. Toen de watervoorziening anders geregeld werd werd besloten op de vrijgekomen ruimte een park (Bryant Park) en een publieke bibliotheek aan te leggen.

Vage gast. (Foto: Peter Calabro)
En wat voor een bibliotheek... Als je het gebouw binnen komt waan je je in een paleis of kathedraal. Beelden, galerijen, muur- en plafond schilderingen. PRACHTIG!!!

Oh ja, voor degenen die de prachtige film "The Day After Tomorrow" gezien hebben, deze speelt voor een groot gedeelte af in deze bibliotheek.

De ontvangst om ca. 19:00 uur was in in de McGraw Rotunda, een gang tussen twee grote boekenzalen die zo rijkelijk versierd is dat je je eerder in de Sixtijnse kapel in Rome waant. Daarna mochten we afdalen naar de Astor Hall, dit is de grote entrée van de hoofdingang. Zuilen, beelden, marmer, nog eens  marmer, grootse trappen. Hier vluchtte men in de  bovengenoemde film, (die ik toevallig vorige week nog gezien heb), naar binnen.

Kerstboom
Nu geen stress maar een prachtige versierde ruimte. Vele tafels, een enorme kerstboom welke samen met de vele zuilen prachtig uitgelicht was. Hier mochten we gaan genieten van het diner.

Het menu:
Voorgerecht:  Hudson Valley Trio: Een salade, een rozijnen-walnoot-pompoen soepje en een geitenkaas flan.
Hoofdgerecht: Tournedo(s) of Beef (de S was op het menu weggelaten/vergeten) met mosterd saus, purée en Spinazie á la Crème.
Toetje: Dessert-buffet.

Kortom, een hele gezellige en bijzondere avond!

Meer foto's hieronder! Deze fake-tekst heb ik toegevoegd om net iets meer regels te genereren zodat deze rare website toestaat dat de bijgesloten foto ook vertoond wordt.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Astor Hall
Astor Hall
Vage gast. (Foto: Peter Calabro)
Vage gast. (Foto: Peter Calabro)
Kerstboom
Kerstboom
Plafond art
Plafond art
Voorgerecht
Voorgerecht
De Astor Hall
De Astor Hall
Nog meer, plafond art
Nog meer, plafond art
Wijnglazen en plafond art
Wijnglazen en plafond art
Kerstboom, zuilen en plafond
Kerstboom, zuilen en plafond
Manhattan
photo by: Fitnessguru729