Kerst in New York - deel I

Manhattan Travel Blog

 › entry 212 of 1090 › view all entries
Kersmarkt op Union Square

Ondanks de indrukwekkende Chrismas Tree Lighting session (zie vorige log entry) had ik nog steeds niet echt dat kerstgevoel. Het zal wel door mijn late "zomervakantie" komen. Toch vreemd eigenlijk want je wordt hier helemaal doodgegooid met kerst. Alle etalages zijn natuurlijk über-kerst. Op de straten barst het van de Leger des Heils geld inzamelaars die net als in de film met een belletje je helemaal horendol bellen. Gisteren stapte ik in de Subway en die zat voor de helft vol met kerstmannen die van de Santa Conference af kwamen. En in de winkels word je helemaal gestoord van de I am dreaming of a White Christmas en duizenden dergelijke songs, uitgevoerd van varierend door de heer Bing Crosby himself tot en met versies op Panfluit en Chinese viool.

Anyway, ik vond dat ik mezelf maar eens moest emergen in het Kerst-geweld.

Kerstballen op Sixth Avenue
En ik heb verspreid over een paar dagen eens even wat lokaties bezocht:
- Union Square: Op dit grote plein is een kerstmarkt zoals ze ze in Duitsland ook hebben. Veel stalletjes met zeep, frutsels en meneer Bing Crosby kweelt er welig!
- Washington Square: Bescheiden. Alleen een medium kerstboom bijna onder de "Arc de Triomphe".
- Rockefeller Center: Nou daar ben ik direct weer weggevlucht. Het leek wel of de menigte van de Tree Lighting Party gewoon was blijven staan. Niet om door te komen zo druk.
- Sixth Avenue: In de fonteinen achter het Rockfeller Center liggen de grotste kerstballen die ik ooit gezien heb.
- Bryant Park: Mijn favoriet. Ook weer een Duitse kerstmarkt, alleen wat kleiner dan op Union Square. Ook een medium kerstboom, en natuurlijk de grote ijsbaan, gesponsord door CitiBank. Dus eigenlijk gesponsord door mij en vele andere belastingbetalers. Want CitiBank is immers net gebailout door de overheid....

Als ik binnenkort nog tijd heb ga ik even wat kerst-etalages fotograferen, want die zijn weer prachtig! Dus hopelijk komt deel II weldra!

Meer foto's hieronder!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Kersmarkt op Union Square
Kersmarkt op Union Square
Kerstballen op Sixth Avenue
Kerstballen op Sixth Avenue
Kersmarkt op Union Square
Kersmarkt op Union Square
Dizzy van de drukte op Rockefeller…
Dizzy van de drukte op Rockefelle…
The Pond at Bryant Park
The Pond at Bryant Park
Washington Square
Washington Square
Manhattan
photo by: Fitnessguru729